Σύνοψη

Μια επιδρομή στον κυβερνοχώρο αποκαλύπτει την ταυτότητα όλων των ενεργών μυστικών πρακτόρων στη Βρετανία, κάτι που καθιστά αναγκαία την επιστροφή του Johnny English, ο οποίος επιστρέφει από τη συνταξιοδότηση για να βρει τον εγκέφαλο της επίθεσης.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

O Johnny English ξαναχτυπά! Η 3η κατά σειρά ταινία με τον 63χρονο πλέον Rowan Atkinson σε έναν ρόλο που έχει ταυτιστεί πλέον με το όνομά του και κανείς άλλος δεν μπορεί να του τον πάρει απ’τα χέρια ((όχι τόσο, όσο ο «Mr. Bean» βέβαια). Αντέχεται όμως κι άλλο Johnny English?

 

Αποτέλεσμα εικόνας για johnny english strikes again

 

Το «Johnny English Strikes Again» αποτελεί μια φυσική προέκταση των προηγούμενων, δηλαδή μια παρωδία «James Bond» με τις κλασικές γκάφες του Atkinson. Πλέον όμως, όσο διασκεδαστικός κι αν είναι, το χιούμορ αρχίζει και «ξεφτίζει» καθώς χάνεται η όποια πρωτοτυπία υπήρχε στα προηγούμενα και νιώθεις πως βλέπεις ακριβώς τα ίδια αστεία σε διαφορετικές τοποθεσίες. Υπάρχουν αρκετά σημεία γέλιου (ειδικά η σκηνή με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που είναι κάπως πρωτότυπη), αλλά πλέον δεν σε «γεμίζει», γιατί νιώθεις πως έχεις δει το ίδιο ακριβώς σενάριο σε άπειρες ταινίες (κωμωδίες και μη).

Ο «Mr. Bean» κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα προσπαθώντας να μας διασκεδάσει και ίσως να φαινόταν πιο σωστός αν είχε καλύτερη υποστήριξη σεναρίου. Πολλές φορές νιώθεις πως προσπαθεί να «ανεβάσει» την ταινία μόνος του με γκριμάτσες και κινήσεις που λίγο πολύ τις έχουμε ξαναδεί. Δίπλα του για άλλη μια φορά είναι ο κλασικός «κομπάρσος» των προηγούμενων ταινιών, Ben Miller (Junior, Love Actually), ο οποίος συνεχίζει να έχει τον ρόλο του σωστού βοηθού, αποτελώντας τη σκιά του πρωταγωνιστή. Στο cast επίσης έχουν προστεθεί η Olga Kurylenko (Oblivion, Quantum Of Solace) και η κλασική Βρετανίδα, Emma Thompson, οι οποίες ευτυχώς γεμίζουν κάπως την ταινία, η μια με την γοητεία της και η άλλη με την ερμηνεία της. Ο βασικός μεγαλομανής κακός που θέλει να κυριεύσει την Αγγλία, αυτή τη φορά είναι ο παντελώς αδιάφορος, Jake Lacy (Carol, Rampage), ο οποίος ακόμα απορώ πως πέρασε το casting για έναν τέτοιο ρόλο, τον οποίο στην πρώτη ταινία είχε ο John Malkovich.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για johnny english strikes again

 

Σαφώς και δεν περίμενα κάτι ιδιαίτερο από ερμηνείες, καθώς ταινίες τέτοιου είδους είναι κυρίως για να περάσεις απλά ευχάριστα την ώρα σου. Αλλά πλέον δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα «φρέσκο» για να δικαιολογήσει ακόμη και την μικρή διάρκεια 1.5 ώρας της ταινίας. Με άλλα λόγια, αν δεν ήταν ο Rowan Atkinson πρωταγωνιστής η ταινία απλά δεν θα βλεπόταν.

 

Βαθμολογία: 2/5
Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.