Σύνοψη

Ο Γουέιντ Γουίλσον άνηκε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, αλλά κατέληξε μισθοφόρος. Όταν τον υποβάλλουν σε πειράματα για ένα κρυφό σχέδιο, το Weapon X, χωρίς τη συγκατάθεση του, θα αποκτήσει τη δύναμη να αυτοθεραπεύεται από κάθε τι που τον βάλλει. Από αυτό το σημείο έχει ένα νέο άλτερ-έγκο, αυτό του Deadpool. Οπλισμένος με τις νέες του δυνατότητες και με ένα καυστικό, διεστραμμένο χιούμορ, βάζει αυτοσκοπό να βρει αυτόν που είναι υπεύθυνος για τα πειράματα που σχεδόν του κατάστρεψαν τη ζωή, και να εκδικηθεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2 Υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες:

  • Καλύτερης Ταινίας
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου (Ryan Reynolds)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ένας από τους πιο ανορθόδοξους υπερ-ήρωες της Marvel είναι αναμφισβήτητα ο Deadpool. Για αυτούς που δεν τον ξέρουν, είναι ίσως ο πιο «κάφρος» και παράλληλα χιουμοριστικός ήρωας που έχει περάσει ποτέ από comic και πλέον και από την μεγάλη οθόνη.

 

Image result for deadpool poster

Ο Ryan Reynolds είχε υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα στο «X-Men Origins: Wolverine», αλλά φυσικά ο ρόλος του ήταν πολύ μικρός. Μετά από αρκετά χρόνια, μεγάλη αναμονή από πολλούς fans και πολλά εμπόδια, ο Reynolds καταφέρνει να αποκτήσει τη δική του ταινία ως Deadpool… με τα όλα της! Και πως να μην αξίζει άλλωστε όταν ο ίδιος ο πρωταγωνιστής είναι τεράστιος οπαδός του συγκεκριμένου χαρακτήρα που υποδύεται και όχι μόνο του ταιριάζει γάντι αλλά δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Από το πρώτο κιόλας λεπτό των τίτλων η ταινία σε βάζει στο κλίμα της και το γέλιο ξεκινάει αβίαστα και ασταμάτητα. Οι ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη, είναι άκρως πετυχημένες και εστιασμένες στους πάντες και στα πάντα. Ακόμη και ο αυτοσαρκασμός δεν λείπει από την ταινία η οποία σου δείχνει ότι δεν σέβεται τίποτα και κανέναν, απλά θέλει για σχεδόν 2 ώρες να σε διασκεδάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Και ενώ τα πρώτα λεπτά σε βάζουν κατευθείαν σε μία συγκεκριμένη σκηνή απίστευτα καλά δουλεμένης δράσης, οι αναφορές από τον πρωταγωνιστή προς τον θεατή σε πάνε έξυπνα πίσω σε flashbacks για να μάθεις την ιστορία αυτού του αντι-ήρωα που δεν του αρέσει να συνεργάζεται με κανέναν και ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι, μιας και είναι κυριολεκτικά μουρλός. Εκτός από τον βασικό κακό εν ονόματι Ajax, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ed Skrein που δεν τον είχα συμπαθήσει στο καινούριο «Transporter Refueled», αλλά εδώ φαίνεται ότι ο ρόλος του πάει πιο πολύ, στην ταινία βλέπουμε τον επιβλητικό Colossus μαζί με διάφορους άλλους υπερ-ήρωες οι οποίοι «γεμίζουν» εξαιρετικά με τις δυνάμεις τους το ήδη ενδιαφέρον σενάριο κι έτσι η ταινία δεν σε κουράζει ποτέ και είναι διασκεδαστική μέχρι το τέλος (ξέρετε, εκεί που τελειώνουν οι τίτλοι τέλους και έχουμε extra βιντεάκια). Σημαντικός και ο ρόλος (θα την θυμάστε ίσως από το Homeland), της γοητευτικής Morena Baccarin ως γυναίκας του Wade/Deadpool.

 

 

Τελευταίο και βασικότατο στοιχείο για ταινία με υπερ-ήρωες που σέβεται τον εαυτό της είναι τα οπτικά εφέ και οι χορογραφίες. Από την πρώτη κιόλας σκηνή λοιπόν καταλαβαίνεις πως έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά για ένα ρεαλιστικό και πιστό CGI κι έτσι τα εφέ δίνουν και παίρνουν εντυπωσιάζοντας τον θεατή και δείχνοντας πως δεν είναι απλά μια κωμωδία, αλλά μια ταινία με έντονο το στοιχείο της δράσης και των εξαιρετικών χορογραφιών, ειδικά από τον πολύ καλά δουλεμένο χαρακτήρα Deadpool. Οι μάχες είναι απολαυστικές όπως θα περίμενε κανείς και σε συνδυασμό με το σκηνοθετικό μάτι του νεοφερμένου Tim Miller, έχουμε ένα μείγμα εντυπωσιακών σκηνών στα όρια του splatter, εμπλουτισμένων φυσικά με πολύ χιούμορ. Και αναφέρω «στα όρια» γιατί παρ’όλο που το Deadpool χαρακτηρίστηκε ως R-18, που για την συγκεκριμένη ταινία μεταφράζεται σε «πολύ αίμα», η αλήθεια είναι πως θα’θελα λίγο περισσότερες «σάλτσες» πάνω στη δράση, καθώς μου φάνηκε λίγο «συγκρατημένο». Αυτό βέβαια δεν σε χαλάει καθόλου όταν η ταινία σε αποζημιώνει με επικές μάχες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια και ειδικά στο τέλος.

 

 

Σίγουρα το Deadpool δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία της Marvel και δεν είναι άλλη μια με σούπερ-ήρωα. Είναι μία ασυνήθιστη ιστορία ενός εκκεντρικού αντι-ήρωα που του αρέσει να διασκεδάζει κάθε λεπτό που τον βλέπεις. Επίσης εκεί που έλεγα ότι το Guardians Of The Galaxy είναι η πιο κωμική ταινία της Marvel, ήταν μέχρι να εμφανιστεί ο Deadpool. Ο Reynolds όχι μόνο «ξελασπώνει» το όνομά του από το κακοχαρακτηρισμένο «Green Lantern», αλλά αποδεικνύει πως δεν υπήρχε καταλληλότερος για τον ρόλο. Απλά φανταστείτε τον Van Wilder ως superhero!!!

 

Βαθμολογία: 4.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.