Mega

00:00: ULTRAVIOLET (2006). Θρίλερ δράσης επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Kurt Wimmer, με τους Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund. Η Violet είναι μια αγωνίστρια της φυλής των ημιβαμπίρ και παλεύει ενάντια σε ένα σατανικό κυβερνήτη που θέλει να τους εξολοθρεύσει. Η Violet θα προσπαθήσει να σώσει ένα μικρό αγόρι, το οποίο υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο εναντίον των ημιβαμπίρ. Σύντομα, όμως, βρίσκεται κυνηγημένη τόσο από την φυλή της, όσο και από τους στρατιώτες της κυβέρνησης και αυτό επειδή προσπαθεί να σώσει αυτό το παιδί.

 

Alpha

00:00: CARRIE (2013). Δράμα τρόμου, αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Kimberly Peirce, με τους Chloe Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde. Η Carrie White είναι μια ντροπαλή έφηβη, μαθήτρια Λυκείου, η οποία μεγαλώνει σε ένα αυστηρά συντηρητικό περιβάλλον μαζί με την θρησκόληπτη μητέρα της, Margaret. Η Carrie δεν έχει φίλους, ενώ και η ζωή της στο Λύκειο είναι μια κόλαση, καθώς δέχεται εκφοβισμό από τους/τις συμμαθητές/συμμαθήτριές της. Η Carrie, ωστόσο, κρύβει ένα μυστικό, το οποίο δεν γνωρίζει κανένας. Ειδικότερα, η Carrie διαθέτει τηλεκινητικές ικανότητες. Η μέρα του μεγάλου σχολικού χορού των αποφοίτων πλησιάζει και ο γοητευτικός συμμαθητής της Carrie, ο Tommy Ross, της ζητά να τον συνοδεύσει. Εκείνη την νύχτα, όμως, κάποιοι συμμαθητές σχεδιάζουν να κάνουν στην Carrie μια κακόγουστη φάρσα.

 

Star

22:10: Ο ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ (Inside Man, 2006). Δραματικό αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Spike Lee, με τους Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, James Ransone, Chiwetel Ejiofor, Willem Dafoe, Christopher Plummer. Μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Παίρνουν ομήρους τους υπαλλήλους της τράπεζας και τους άτυχους πελάτες που βρίσκονταν εκεί, τους οδηγούν στο υπόγειο, και τους υποχρεώνουν να φορέσουν τις ίδιες φόρμες με αυτές που φορούν και οι ίδιοι οι ληστές. Ταυτόχρονα, η αστυνομία στέλνει έξω από την τράπεζα ισχυρές δυνάμεις, αλλά και τον έμπειρο διαπραγματευτή της, τον Keith Frazier. Παράλληλα, ο πρόεδρος της τράπεζας αναθέτει στη μεσίτρια Madeleine White να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και να διαπραγματευτεί με τον αρχηγό των ληστών ώστε να μην αποκαλυφθεί το περιεχόμενο μιας θυρίδας. Πρόκειται, τελικά, για την τέλεια ληστεία ή μήπως κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον;

02:30: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΥΩΝ (Les Lyonnais/A Gang Story, 2011). Δραματικό θρίλερ, γαλλικής και βελγικής συμπαραγωγής, σε σκηνοθεσία Olivier Marchal, με τους Gerard Lanvin, Tcheky Karyo, Daniel Duval. Η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας διαβόητης συμμορίας, η οποία έδρασε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 διαπράττοντας μερικές από τις θεαματικότερες ληστείες στα γαλλικά αστυνομικά χρονικά. Η ιστορία μας δίνεται μέσα από την οπτική του Momon Vidal, που ήταν ένα από τα βασικά μέλη της συμμορίας.

 

Ερτ2

21:00: Ο ΞΕΝΑΓΟΣ (2011). Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή, με τους Μιχάλη Οικονόμου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Kathrin Suckfiel. Ο Ιάσονας, ένας Θεσσαλονικιός, κατεβαίνει στην Αθήνα ως ξεναγός αρχιτεκτόνων. Το γκρουπ του αποτελείται από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής από το εξωτερικό, οι οποίοι ολοκληρώνουν το Erasmus τους στην Θεσσαλονίκη. Ο ξεναγός θα έρθει αντιμέτωπος με τις περίεργες απαιτήσεις των φοιτητών, οι οποίοι προτιμούν έναν πολύωρο καφέ ή μια επίσκεψη σε νεκροταφείο από μια ξενάγηση στην Ακρόπολη. Παράλληλα, ο Ιάσονας θα συναντήσει και μια παλιά κολλητή του, την Μυρσίνη. Παγιδευμένος ανάμεσα σε μια φίλη, που τον βλέπει όλο και λιγότερο ως φίλο, και ένα γκρουπ φοιτητών, που τον βλέπει όλο και λιγότερο ως ξεναγό, ο Ιάσονας θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τα δικά του προσωπικά αδιέξοδα.

22:45: ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (2011). Δράμα μικρού μήκους, ελληνικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σιαδήμα, με τους Φούλη Μπουντούρογλου, Αλέξανδρο Τσακίρη, Γιάννη Ζουγανέλη. Βρισκόμαστε στις αρχές του 1982. Το σύστημα γραφής της Ελληνικής γλώσσας αλλάζει από πολυτονικό σε μονοτονικό. Είναι η εποχή που η τεχνολογία αρχίζει να εισέρχεται ευρέως στο χώρο της τυπογραφίας έναντι της στοιχειοθεσίας κινητών στοιχείων. Η σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων ωθεί τους χαρακτήρες της ταινίας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, κάτι που θα προκαλέσει απρόσμενες εξελίξεις.

 

Βουλή

23:00: ΕΝΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (2009). Ιστορικό πολεμικό ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Ηλία Γιαννακάκη. Στα χρόνια που ο Ελληνικός Εμφύλιος μαινόταν, αλλά και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950, τα έκτακτα στρατοδικεία έστελναν στο απόσπασμα πάμπολλους νέους αριστερούς και κομμουνιστές. Η ταινία προσεγγίζει, ύστερα από 60 χρόνια, τις προσπάθειες των απλών ανθρώπων από όλες τις παρατάξεις να σώσουν τους μελλοθάνατους και να φροντίσουν τα παιδιά και τις οικογένειες που είχαν αφήσει πίσω τους. Μια εντελώς άγνωστη, ανθρώπινη, και εξαιρετικά συγκινητική σελίδα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

 

***Για τυχόν αλλαγές η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη***

Σωκράτης Λωρίδας

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.