Star

22:10: ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ (1963)

H Λίζα είναι μια μαθήτρια, που προσποιείται την  άρρωστη για να μην πάει στο σχολείο, επειδή είναι αδιάβαστη. Οι γονείς της ανησυχούν για την υγεία της και καλούν έναν γείτονα γιατρό να την εξετάσει.  Εκείνος αντιλαμβάνεται το ψέμα της νεαρής, αρχικά τη μαλώνει, αλλά τελικά την καλύπτει στους γονείς της. Και η Λίζα δεν αργεί να τον ερωτευτεί. Να τον ερωτευτεί τόσο πολύ, που τελικά τον παντρεύεται… Mετά το γαμήλιο ταξίδι, όμως, αρχίζει να νοσταλγεί το σχολείο και τις παλιές της συμμαθήτριες και ξαναγυρίζει στο Γυμνάσιο με τη βοήθεια μιας φίλης της, χωρίς να πει τίποτα στον άνδρα της. Όμως η Λίζα δεν καταφέρνει να συνδυάσει τους δύο ρόλους, της μαθήτριας και της συζύγου. Οι επιδόσεις της στο σχολείο πάνε από το κακό στο χειρότερο και αναγκάζεται να δεχτεί τη βοήθεια ενός προγυμναστή, που της σύστησε ο φιλόλογός της. Οι συχνές και αδικαιολόγητες απουσίες της από το σπίτι κινούν τις υποψίες του άνδρα της, που νομίζει ότι τον απατάει,  και οι κρυφές συναντήσεις της με τον καθηγητή, που την προγυμνάζει, φαίνονται να τον επιβεβαιώνουν.

00:45: LOCKOUT (2012)

Η MS One είναι μια φυλακή πειραμάτων στο Διάστημα, όπου κρατούνται 500 από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Γης, σε κατάσταση τεχνητού ύπνου. Όταν μια ανθρωπιστική αποστολή, στην οποία ηγείται η Έμιλι, κόρη του Αμερικανού προέδρου, επισκέπτεται τη φυλακή, έρχεται αντιμέτωπη με μια απίστευτα βίαιη ανταρσία. Η Έμιλι και το πλήρωμα της MS One κρατούνται όμηροι από τους εγκληματίες. Ο πρόεδρος αποφασίζει να στείλει τον πράκτορα Σνόου, ο οποίος είχε φυλακιστεί άδικα με την κατηγορία της συνωμοσίας, στη διαστημική φυλακή, με μοναδική του αποστολή να σώσει την Έμιλι και να ξανακερδίσει την ελευθερία του.

 

Σκάϊ

02:30: ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: Η ΕΝΕΔΡΑ (Saints and Soldiers: Airborne Creed, 2012)

Στις 15 Αυγούστου 1944, οι Αμερικανοί οργανώνουν εισβολή στην Provence στη Γαλλία σαν υποστήριξη και προστασία στα στρατεύματα των συμμαχικών δυνάμεων που κατευθύνονται στο Βερολίνο, μετά την απόβασή τους στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944. Μετά την προσγείωσή τους στην Provence στη διάρκεια της νύχτας, τρεις αλεξιπτωτιστές πρέπει να ενωθούν με τους συμπολεμιστές τους σε ένα κοντινό χωριό, να βοηθήσουν την τοπική αντίσταση για να ελευθερώσει αιχμάλωτα μέλη τους, αλλά και να οργανώσουν μια ενέδρα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Ζωές θα καταστραφούν, η ελπίδα θα χαθεί, η αγάπη θα βρεθεί και αυτοί οι άντρες θα αλλάξουν για πάντα.

 

Ant1

21:00: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ (Mission: Impossible – Rogue Nation, 2015)

Ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης κακοποιάς οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της IMF, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν.

 

Mega

22:40: DISTRICT 9 (2009)

Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. Όταν ο Βίκους Βαν Ντερ Μέρβε, ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

 

Alpha

21:00: ΗΡΑΚΛΗΣ (Hercules, 2014)

Ο θρυλικός Ηρακλής έχει έρθει σε ρήξη με τους θεούς αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό του, αφού οι τύψεις για τον αφανισμό της οικογένειάς του τον κυνηγούν ανελέητα. Προσπαθώντας να νικήσει τους προσωπικούς του δαίμονες, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μισθοφόρος μαζί με τους άξιους συντρόφους του, τους Αμφιάραο, Αυτόλυκο, Ιόλαο, Τυδέα και Αταλάντη, σε όποιον του δώσει περισσότερο χρυσάφι. Όταν ο βασιλιάς της Θράκης, Κόρτυς και η κόρη του, προσκαλούν τον Ηρακλή και την ομάδα του να εκπαιδεύσουν το στρατό τους για να αντιμετωπίσουν τον Ρήσο, που επιβουλεύεται το θρόνο, ο Ηρακλής δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί. Δεν γνωρίζει όμως ότι ο πραγματικός εχθρός που θα αντιμετωπίσει μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που του έχουν πει.

23:00: RED TAILS (2012)

Ιταλία, 1944. Καθώς ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται πάνω από την Ευρώπη, οι δυνάμεις των Συμμάχων σημειώνουν μεγάλες απώλειες. Προς ενίσχυσή τους καταφτάνει η ιπτάμενη ομάδα των Tuskegee Airmen, μια ομάδα πιλότων υπό τις οδηγίες του συνταγματάρχη Μπάλαρντ. Η πρώτη ομάδα Αφρο-αμερικανών πιλότων στην ιστορία της αμερικανικής αεροπορίας, σύντομα θα αποδείξει ότι είναι η πιο σκληραγωγημένη απ’ όλες, όχι μόνο στις μάχες στον ουρανό, αλλά και στις… επίγειες, αφού το δικαίωμα να καθίσουν αυτοί οι πιλότοι στο τιμόνι των μαχητικών δεν τους χαρίστηκε. Και αυτό, οι εχθροί τους θα έχουν την ατυχία να το διαπιστώσουν πολύ σύντομα. Αρκεί ο αρχηγός της ομάδας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους πιλότους, που έχουν κάποιες εκκρεμείς διαφορές μεταξύ τους από το παρελθόν.

01:45: Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Κου HEINEKEN (Kidnapping mr. Heineken, 2015)

Το 1983, ομάδα παιδικών φίλων αποφασίζει να δώσει λύση στα οικονομικά της προβλήματα, βάζοντας σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο: να απαγάγει τον Ολλανδό κροίσο Φρέντι Χάινεκεν, κληρονόμο της γνωστής οικογένειας παραγωγής μπύρας. Η θεαματική απαγωγή θα πραγματοποιηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο του Άμστερνταμ, ενώ το ποσό που θα απαιτήσουν οι απαγωγείς ξεπερνά κάθε φαντασία. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Τα πράγματα, όμως, δεν θα εξελιχθούν όπως ακριβώς τα περιμένουν.

 

Epsilon

21:10: ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (1962)

Ένας μεσόκοπος κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει την κακάσχημη γεροντοκόρη αδελφή του Ευτυχία, με τον υπάλληλό του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Όμως, το χέρι της Ευτυχίας διεκδικεί και ένας παράξενος τύπος, ο Κούλης, που δεν έχει δει ποτέ του τη γεροντοκόρη, αλλά έχει πληροφορηθεί πως είναι κάτοχος 120.000 λιρών, θέλοντας μ’ αυτόν το γάμο να κάνει την τύχη του. Σε μια εκδρομή στην Ύδρα, ο Κλεομένης καταγοητεύεται από τη νόστιμη ανηψιά της Ευτυχίας, τη Γιούλα. Ο Κούλης εξακολουθεί να πολιορκεί την Ευτυχία, αλλά κάποια στιγμή εμφανίζεται η μνηστή του και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η πλούσια τελικά είναι η Γιούλα που κι αυτή είναι ερωτευμένη με τον Κλεομένη, ο οποίος έτσι κάνει την τύχη του. Αλλά και η Ευτυχία δεν μένει παραπονεμένη καθώς παντρεύεται τον Χαρίλαο, τον νεανικό έρωτά της, ο οποίος την ξαναβρήκε μετά από τόσα χρόνια.

22:50: Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ (The Dressmaker, 2015)

Δεκαετία του 1950. Η Τίλι επιστρέφει στη γενέτειρα της, μια αυστραλιανή επαρχιακή πόλη ονομαζόμενη Ντουγκατάρ, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, Μόλι, από την οποία την είχαν αποσπάσει στα δέκα της με πρόφαση μια ψευδή κατηγορία φόνου. Η Τίλι, εξπέρ μοντελίστ εκπαιδευμένη από τη Μαντλίν Βουανέ στο Παρίσι, μεταμορφώνει τους ντόπιους με τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες, αλλά πάντα έχει στο νου της και την εκδίκηση επί όσων τότε κατηγόρησαν τη μητέρα της για δολοφόνο.

01:15: Ο ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΤΕΖΑ (1989)

Ένας αστυνομικός (Στάθης Ψάλτης), από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα, όταν γίνεται ενοχλητικός για κάποιον παράγοντα της περιοχής. Αναλαμβάνει να περιπολεί σε μια περιοχή όπου πολλές γυναίκες κάνουν πεζοδρόμιο. Με τη βοήθεια μιας μυστικής αστυνομικού, θα καταφέρει να ξεσκεπάσει μια σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και να συλλάβει τον αρχηγό της (Σπύρος Καλογήρου) που τυχαίνει να είναι και ανιψιός του ανθρώπου που ευθυνόταν για τη μετάθεσή του.

 

Ερτ2

23:40: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (2014)

Η Νάντια, μια 45άρα από τη Γεωργία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός εδώ και 12 χρόνια για μια νεόπλουτη ελληνική οικογένεια. Η μεταξύ τους σχέση, όμως, θα αλλάξει όταν η υγεία της κλονιστεί από μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας γίνονται ασφυκτικά.

 

Ερτ3

21:45: FIRE (2015)

Ο δεκαεπτάχρονος Τζακ εξαναγκάζεται από τον πατέρα του να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Όταν η κλοπή πάει στραβά, καταφεύγει σε ένα αστικό δάσος. Εκεί συναντά τον δασοφύλακα που τον σπρώχνει σ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής.

 

*** Για τυχόν αλλαγές η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη ***

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.