Star

23:30: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ (Kite, 2014)

Η βίαιη ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, αποφασισμένης να εκδικηθεί τον θάνατο των γονιών της. Η 18χρονη Σάουα είναι νέα και όμορφη αλλά δεν είναι αθώα ή αφελής. Στην πραγματικότητα είναι μια αδίστακτη δολοφόνος και αν είσαι κακοποιός την έχεις κάνει σίγουρα εχθρό σου! Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού πατέρα της και της μητέρας της, αναζητά εμμονικά τους ένοχους, έχοντας ως συμμάχους της τον Καρλ Έικερ, πρώην συνάδελφο του νεκρού πατέρα της, και τον Ομπούρι, ένα μυστηριώδη φίλο από τα παιδικά της χρόνια.

 

Alpha

23:50: MOMENTUM (2015)

Η Άλεξ, μια γυναίκα με παρελθόν σε μεγάλες κλοπές, πείθεται από τον πρώην συνεργάτη της να αναλάβει μια τελευταία αποστολή-πρόκληση. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι η κλοπή διαμαντιών που της ανέθεσαν είναι μέρος μόνο ενός μεγαλύτερου σχεδίου, όταν ένας αδίστακτος δολοφόνος μπει ξαφνικά στο παιχνίδι. Τώρα η Άλεξ θα πρέπει να διακρίνει όχι μόνο τη μεγάλη εικόνα πίσω από τη ληστεία που της ανέθεσαν, αλλά ταυτόχρονα να ρίξει φως και στην αινιγματική σχέση μεταξύ των δύο αντρών που την έβαλαν μέσα σε αυτό το αιματηρό παιχνίδι.

 

Epsilon

21:50: PASSENGERS (2016)

Ένα διαστημόπλοιο ταξιδεύει σε έναν μακρινό αποικιακό πλανήτη και μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπων. Αλλά ξαφνικά παρουσιάζεται βλάβη σε έναν από τους θαλάμους ύπνωσης. Αποτέλεσμα είναι ένας επιβάτης να ξυπνήσει 60 χρόνια νωρίτερα. Αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα να γεράσει και πεθάνει ολομόναχος, αποφασίζει να ξυπνήσει κι έναν άλλον επιβάτη…

 

Ερτ2

22:40: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΖΙ (2009)

Ο Εμίν, οδηγός νταλίκας, μεταφέρει δύο νεαρούς Κούρδους λαθρομετανάστες, τον Κερίμ και τον Χασάν, από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν από τα ελληνικά σύνορα, ο Χασάν πεθαίνει. Ο Εμίν μαζί με τον Κερίμ θάβουν τον Χασάν λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη. Στη Θεσσαλονίκη, ο Κερίμ φοβισμένος και σοκαρισμένος αρχικά εκλιπαρεί και στη συνέχεια απειλεί τον Εμίν να τον επιστρέψει πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Ο Εμίν έρχεται αντιμέτωπος με τον Κερίμ. Καταλήγει όμως, να τον ενθαρρύνει για να ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα.

 

Ερτ3

22:00: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (Mittal, la face cachée de l’empire, 2014)

Ο Lakshmi Mittal είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας-κολοσσού MITTAL και ένας καπιταλιστικός μύθος. Ο γιος εργατών στην Ινδία, που ανέλαβε την μικρή, οικογενειακή επιχείρηση χαλυβουργίας για να την μετατρέψει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως μέσα σε σαράντα χρόνια. Στην πραγματικότητα, η τεράστια οικονομική επιτυχία του Lakshmi Mittal καθρεφτίζει το νέο πρόσωπο του καπιταλισμού στον 21ο αιώνα. Τις εταιρείες-κολοσσούς που εξαλείφουν τον υγιή ανταγωνισμό και καταστρέφουν τις θέσεις εργασίας. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις τεράστιες καταχρήσεις που γίνονται στα πλαίσια του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες μπορούν πια να επιβάλλουν νέα μοντέλα οργάνωσης της παραγωγής και απαιτήσεις κερδοφορίας στα αποδυναμωμένα εθνικά κράτη, καταστρέφοντας τους φυσικούς πόρους μιας ολόκληρης χώρας με τρομακτικό ανθρώπινο κόστος.

23:00: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ (What We Did on Our Holiday, 2014)

Ο Doug και η Abi πηγαίνουν με τα παιδιά τους οικογενειακές διακοπές. Περιτριγυρισμένα από συγγενείς, τα παιδιά με την αθωότητά τους αποκαλύπτουν μυστικά της οικογενειακής τους ζωής και πολλές λεπτομέρειες για τους γονείς τους. Σύντομα γίνεται σαφές ότι όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός μεγάλου μυστικού από την υπόλοιπη οικογένεια, τα παιδιά τους είναι η μεγαλύτερη ευθύνη τους…

04:00: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ (La saga des Conti, 2013)

Είναι η αληθινή ιστορία του αγώνα 1200 εργατών κατά της οικονομικής στρατηγικής μιας πολυεθνικής εταιρείας, της Continental. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να αποφύγουν τις παγίδες με λογική και θάρρος. Η ανθρώπινη περιπέτεια πηγαίνει πολύ πιο πέρα από ειδήσεις: αποκαλύπτει το «Conti Tribe» αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση στην οποία ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Ένας απλός συνδικαλιστής, ο Xaxier Mathieu, ενσαρκώνει την εργατική ταξική πάλη. Η άποψή τους για την εργασία, την κοινωνία και την κρίση είναι τόσο σχετική και οξεία. Σε αυτό που θεωρείται εν μέρει ένα ντοκιμαντέρ, εν μέρει μυθοπλασία, παίζουν το δικό τους ρόλο. (Προβάλλεται και στις 19:30)

 

*** Για τυχόν αλλαγές η ιστοσελίδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη ***

Σωκράτης Λωρίδας

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.