Σύνοψη

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν Γκρέι δέχεται επίθεση από μια μυστηριώδη κοσμική δύναμη. Η δύναμη αυτή την επηρεάζει και τις δίνει νέες δυνάμεις που δεν μπορεί να τις ελέγξει. Η ένωση των X-Men δοκιμάζεται και πρέπει να βρεθεί τρόπος να σώσουν την Τζιν, αλλά ταυτόχρονα και τον πλανήτη που απειλείται από εξωγήινες δυνάμεις.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Το νέο X-Men επικεντρώνεται στην ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-Men, Jean Grey, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-Men που έγινε ποτέ και παράλληλα η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-Men, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για dark phoenix 2019

 

Ξεκινώντας να πούμε πως η επικότητα και η ατμόσφαιρα είναι το κάτι άλλο και σίγουρα κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί εως τώρα σε ταινία X-Men. Σ’αυτό βοηθάει αρκετά η σκηνοθεσία του, μέχρι πρότινος παραγωγού ταινιών, Simon Kinberg, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τους X-Men μιας και ήταν παραγωγός σε όλες τις τελευταίες ταινίες συμπεριλαμβανομένου και των ταινιών Deadpool και Logan. Δίνει μια διαφορετική προσέγγιση και οπτική στους ήρωες που σε γενικές γραμμές αφήνει θετική εντύπωση. Αυτό που σε μαγεύει περισσότερο απ’όλα όμως είναι το soundtrack του εξαιρετικού Hans Zimmer, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ενορχήστρωση. Ντύνει την ταινία υπέροχα και βοηθάει πάρα πολύ στο να γίνει όσο πιο σκοτεινή και συναισθηματική γίνεται. Τα οπτικά εφέ όπως είναι αναμενόμενο είναι λεπτομερή και ρεαλιστικότατα κι έτσι έχουμε ένα όμορφο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για dark phoenix 2019

 

Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι σχετικά περιορισμένοι για ταινία X-Men και όπως όλοι περιμέναμε στο επίκεντρο του σεναρίου είναι πάντα η Jean (Sophie Turner). Πέραν της εξέλιξης της Jean σε Dark Phoenix όμως, σεναριακά η ταινία μένει στάσιμη και αναλώνει παλιότερες σκηνές και ατάκες για να εμπλουτίσει τη σχεδόν 2 ώρες διάρκειά της. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες είναι εδώ (εκτός του Logan και του Deadpool φυσικά) οι οποίοι ερμηνευτικά είναι όλοι τους αρκετά καλοί χωρίς βέβαια να χρησιμοποιούνται όλοι σωστά στην πλοκή έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωστά και να μπορούν να εκδηλωθούν όσο θα έπρεπε. Ξεχωρίζει ο James McAvoy και ο Michael Fassbender στους οποίους και δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα. Η Sophie Turner (Game Of Thrones) αν και νέο μέλος για τους X-Men τα πάει πολύ καλά στο ρόλο της πρωταγωνίστριας. Η Jennifer Lawrence ενσαρκώνει ξανά αξιοπρεπώς το ρόλο της Mystique χωρίς να της επιτρέπεται όμως να εκφραστεί όπως της αρμόζει και παραμένει σχετικά «σιωπηλή». Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τον Nicholas Hoult, ο οποίος ευτυχώς έχει λίγο πιο καλογραμμένο χαρακτήρα. Γενικά οι υπόλοιποι «καλοί» απλά εμπλουτίζουν το cast και παραμένουν διακοσμητικοί εκτός από 1-2 σκηνές όπου επιδεικνύουν τις ικανότητές τους. Όσον αφορά την περίπτωση της βασικής κακού, Jessica Chastain, είναι μια περίπτωση που δεν αφήνει και πολλά θετικά αποτελέσματα, καθώς ο εξωγήινος χαρακτήρας που υποδύεται είναι πολύ «λίγος» για τέτοιου μεγέθους ηθοποιό και ταινία. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να αποτελεί μια από τις πιο επιβλητικές παρουσίες σε ταινία του είδους, αλλά περιορίστηκε πολύ.

 

Σχετική εικόνα

 

Σε γενικές γραμμές το Dark Phoenix είναι άλλη μία ταινία X-Men άνω του μετρίου που δεν απογοητεύει. Είναι αρκετά διαφοροποιημένο από την τελευταία τριλογία αλλά πάνω απ’όλα είναι απολαυστικό και σε πολλά σημεία πιο ώριμο. Το 3D είναι ικανοποιητικό αλλά μην περιμένετε και κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αναμένουμε να δούμε τι εξέλιξη θα έχει από δω και πέρα το συγκεκριμένο franchise, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει κανένα έξτρα κλιπ μετά τους τίτλους τέλους όπως μας είχαν συνηθίσει και αν λάβουμε υπόψιν ότι είναι η τελευταία παραγωγή της Fox.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.