Σύνοψη

Η αληθινή ιστορία του Αμερικανού Ολυμπιονίκη Λουίς Ζαμπερίνι, το αεροπλάνο του οποίου θα πέσει στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ο ίδιος θα συλληφθεί και θα σταλεί σε ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

3 υποψηφιότητες για Όσκαρ (2015):

  • Φωτογραφίας (Roger Deakins)
  • Μίξης Ήχου (Jon Taylor, Frank A. Montaño, David Lee)
  • Μοντάζ Ήχου (Becky Sullivan, Andrew DeCristofaro)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Το Unbroken είναι μια ταινία πολέμου της Angelina Jolie, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της περισσότερο στη σκηνοθεσία και λιγότερο στην ηθοποιία. Η Jolie καταφέρνει να αποδώσει σωστά μια συγκινητική ιστορία στην εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Laura Hillenbrand που είναι βασισμένο με τη σειρά του σε αληθινή ιστορία.

 

 

Δεν μπορούμε να πούμε βέβαια πως η ταινία πρωτοτυπεί ιδιαίτερα, όχι μόνο λόγω των τόσων ταινιών του είδους που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αλλά και από έλλειψη εμπειρίας/έμπνευσης ή και σεναρίου, καθώς το story είναι λίγο χαοτικό. Ενώ η ταινία ξεκινάει αρκετά καλά, με τα απαραίτητα flash-back για να γνωρίσεις καλύτερα τον πρωταγωνιστή Louis Zamperini, τον οποίο υποδύεται επάξια ο Jack O’Connell, στη συνέχεια έχουμε ένα μικρό κομμάτι αλά «Life Of Pie» μέχρις ότου φτάσουμε στην αιχμαλωσία και στα βασανιστήρια. Η ταινία σε γενικές γραμμές αδυνατεί να «δέσει» μεταξύ τους τις διαφορετικές περιόδους του γολγοθά που περνάει ο Zamperini.

 

Η ιστορία κυλάει αλλού ομαλά και ευχάριστα κι αλλού βασανιστικά αργά, ενώ δεν εμβαθύνεται περισσότερο η σχέση με τον αδερφό του, αλλά ούτε και με τους συμπρωταγωνιστές του O’Connell. Συνεπώς έχουμε μια όχι και τόσο καλά δουλεμένη βιογραφική ταινία, με σωστή αναπαράσταση εποχής και με κάποια πολύ όμορφα τοπία στα οποία επιμένει να εστιάζει η Jolie, που θα ήθελε πολύ να συγκινήσει περισσότερο τον θεατή και όχι να μας δείξει ένα «Die Hard» (Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει) σε παλιά εποχή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για unbroken 2014

 

Μέτριο, σε σημεία ενδιαφέρον και στο τέλος συγκινητικό με μια αρκετά τραβηγμένη διάρκεια, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη νέα ταινία της Jolie που δείχνει πολλά σημάδια ταλέντου, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να κάνει το σκηνοθετικό «άλμα» που θα την κάνει να ξεχωρίσει. Το μέλλον θα δείξει…

 

Βαθμολογία: 2/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.