Σύνοψη

Ο Θορ καταφτάνει στο Άσγκαρντ όταν ακούει ότι ο κόσμος του βρίσκεται σε φασαρία, αλλά όταν φτάνει, βρίσκει ότι ο τρόπος διακυβέρνησης του Λόκι, που υποδύεται τον Όντιν, έχει οδηγήσει σε ολίσθημα των νόμων και στην απελευθέρωση της Χίλα. Όπως είναι φυσικό, ο Θορ έρχεται άμεσα αντιμέτωπος με τη Χίλα, με τον Θορ να εξοστρακίζεται στον βαρβαρικό πλανήτη Σακαάρ, στον οποίο αφεντεύει ο φαύλος Γκραντμάστερ. Εκεί συναντά τη Βαλκυρία, που κρύβονταν στον πλανήτη, και που τον παρουσιάζει στον Γκραντμάστερ για να γίνει μονομάχος. Αλλά στην αρένα είναι που τον περιμένει η απώτερη έκπληξη: θα έρθει αντιμέτωπος με τον Χουλκ και θα χάσει τόσο τα χαρακτηριστικά του μαλλιά, όσο και το σφυρί του.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Thor Ragnarok… η τρίτη ταινία του γνωστού ήρωα και 17η κατά σειρά στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Μπορούμε πλέον όλοι να παραδεχτούμε ότι ο χαρακτήρας «Thor» ανήκει πλέον στον Chris Hemsworth, παρ’όλα τα λάθη και τις ατέλειες των προηγούμενων δύο ταινιών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για thor ragnarok

 

Στο τρίτο αυτό μέρος, η Marvel δείχνει να έχει μάθει από τα λάθη της και μας παρουσιάζει μια ταινία πιο κοντά στο κόμικ, ενώ χρησιμοποιεί εν μέρη την πετυχημένη «συνταγή» του Captain America: Civil War, βάζοντας γνωστούς και άγνωστους guest, έτσι ώστε ακόμη και τα σημεία που θα μπορούσαν να κουράσουν, αυτομάτως αποκτούν ενδιαφέρον.

Η προσέγγιση της ταινίας είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στον κόσμο του Thor (ξέρετε… πάνω εκεί ψηλά) και όχι στη γη. Αυτή η αλλαγή, που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, οφείλεται στην αλλαγή σκηνοθετικής καρέκλας αλλά και σχεδόν όλων των σεναριογράφων. Μην περιμένετε βέβαια άκρως σοβαρή προσέγγιση, καθώς η ταινία έχει εντονότατο το κωμικό στοιχείο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για thor ragnarok

 

Σαφώς και λόγω έντονου χιούμορ και των αρκετών χαρακτήρων, η κατεύθυνση θυμίζει αρκετά το Guardians Of The Galaxy, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου, καθώς η ταινία χτίζει έναν δικό της χαρακτήρα από ένα σημείο και μετά, με ένα σενάριο που υιοθετεί τα καλύτερα στοιχεία των προηγούμενων ταινιών, έχοντας παράλληλα ως δυνατά χαρτιά έναν Hulk όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί και μια νέα προσθήκη ως βασική κακό, την Hela. Αυτοί οι χαρακτήρες από μόνοι τους κάνουν τη διαφορά στο νέο Thor, γιατί είναι προσεγμένοι, καλογραμμένοι και φυσικά άψογα υποδυόμενοι από τους Mark Ruffalo και Cate Blanchett αντίστοιχα. Στην περίπτωση της Blanchett βέβαια θα έλεγε κανείς πως ο τηλεοπτικός της χρόνος είναι μικρός καθώς «συμπιέζεται» κάπως στην αρχή και στο τέλος, ενώ κάπου στα μισά οι σεναριογράφοι έχουν απορροφηθεί τόσο πολύ από την ίντριγκα που έχουν δημιουργήσει μεταξύ Thor και Hulk, που την ξεχνούν.

Ο Chris Hemsworth είναι όπως τον ξέραμε (απλά με κοντό μαλλί), στον Loki ευτυχώς δίνεται αρκετός χρόνος για να μας δείξει πόσο εξαιρετικός ηθοποιός είναι και (γιατί όχι) να κλέψει την παράσταση σε κάποια σημεία, ενώ όπως είπαμε ο Mark Ruffalo είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικός και εξελίξιμος, μιας και ο χαρακτήρας του είναι 50/50 μοιρασμένος σε Hulk/Bruce Banner. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις ηθοποιών καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας, αλλά δεν θα αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένο για να μην κάνω spoiler και θα πω μόνο ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό όλο αυτό.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για thor ragnarok

 

Είναι εμφανές ότι η Marvel δεν ήθελε να κάνει τα ίδια λάθη και μας παρουσιάζει την καλύτερη ίσως ταινία Thor, με δράση, εφέ, επικές σκηνές και διασκέδαση στο τέρμα και όλα αυτά μια ανάσα πριν το Avengers: Infinity War που βρίσκεται καθ’ οδόν. Γι’αυτό καθήστε αναπαυτικά μέχρι να περάσει και ο τελευταίος τίτλος στο τέλος, καθώς υπάρχει bonus.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.