Σύνοψη

Στα πρόθυρα μιας νίκης στον πόλεμο επί του Skynet, το 2029, ο Τζον Κόνορ στέλνει τον έμπιστο του υπολοχαγό Κάιλ Ρις πίσω στον χρόνο, ώστε να σώσει τη ζωή της μητέρας του και να διασφαλίσει την ίδια του την ύπαρξη. Αλλά αυτό που θα βρει στην απέναντι πλευρά, είναι κάτι το απροσδόκητο. Βρίσκει τη Σάρα Κόνορ ορφανή από τα 9 της από έναν Εξολοθρευτή και μεγαλωμένη από έναν άλλον Εξολοθρευτή, προγραμματισμένο να την προστατεύει. Αυτός ο Εξολοθρευτής την εκπαιδεύει να συναντήσει το πεπρωμένο της, το οποία αυτή ακατάβλητα πασχίζει να απορρίψει.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Terminator Genisys… ή αλλιώς Terminator 5. Κι όμως είναι sequel παρ’όλο που 3 βασικοί χαρακτήρες ενσαρκώνονται από άλλους ηθοποιούς. Αυτός που παραμένει σταθερός βέβαια δεν είναι άλλος από τον Arnold…

 

 

Το σενάριο αποδεικνύεται πιο πολύ μπέρδεμα παρά ουσία, καθώς η ιστορία έχει ως εξής… το 2029, ο John Connor (Jason Clarke) στέλνει τον Kyle Reese (Jai Courtney) πίσω στον χρόνο για να σώσει τη ζωή της μητέρας του Sarah Connor (Emilia Clarke) και να διασφαλίσει την ίδια του την ύπαρξη. Σας θυμίζει κάτι? Αυτό είναι το σενάριο του πρώτου «Εξολοθρευτή». Ξεκινώντας λοιπόν η ταινία εστιάζει στο μέλλον όπου ο μεγαλωμένος Connor στέλνει πίσω στο χρόνο τον έμπιστό του υπολοχαγό Reese, δείχνοντας για πρώτη φορά την περιβόητη μηχανή του χρόνου και το πως λειτουργεί. Την ώρα που ο Reese είναι μέσα στη μηχανή όμως κάτι πάει στραβά. Στη συνέχεια σε πιάνει μια νοσταλγία καθώς βλέπεις τις πρώτες σκηνές του πρώτου Terminator από το 1984, ίδιες και απαράλλαχτες με διαφορετικούς κομπάρσους και ηθοποιούς όμως. Εκεί είναι που αρχίζουν να χαλάνε όλα…

 

 

Το 1984 που έχει παει ο Reese είναι ένα εναλλακτικό παρελθόν, όπου η Sarah Connor είναι ορφανή και την προστατεύει ήδη από μικρή ένας T-101 (Arnold Schwarzenegger) ο οποίος έχει γεράσει κιόλας. Εκεί αρχίζουν και μπασταρδεύονται σιγά σιγά όλα και καταλαβαίνεις τι έχεις να δεις την υπόλοιπη ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι αντί να κάνουν κάτι φρέσκο και διαφορετικό, όπως έγινε εν μέρη με το Terminator Salvation (για το οποίο αρχικά θα ήταν sequel το Genisys, αλλά τελικά ακυρώθηκε κάπου στο 2011), έφτιαξαν κυριολεκτικά ένα «Terminator Tribute» χωρίς καμία ουσία. T-101, T-800, T-1000, αποκάλυψη, τέλος του κόσμου, υγρά μέταλα που λιώνουν και ξαναενώνονται, εκρήξεις κυνηγητό… όλα σε έναν κύκλο ρουτίνας.

 

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, αν εξαιρέσουμε τον J.K. Simmons που ξεχωρίζει με έναν χιουμοριστικό guest ρόλο, οι υπόλοιποι είναι κάτω του μετρίου και σε καμία περίπτωση οι «φτωχές» ερμηνείες των Jai Courtney (Divergent, Jack Reacher) και Emilia Clarke (Game Of Thrones) δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές των Michael Beihn και Linda Hamilton, οι οποίες ήταν τουλάχιστον πρωτότυπες για την εποχή τους. Ο Schwarzenegger δεν είναι εξαιρετικός, απλά έχει δεθεί τόσο πολύ το όνομα και η παρουσία του με αυτές τις ταινίες που πλέον είναι απαραίτητος και σε κάθε ύφος και ατάκα του, σε κάνει να γελάς. Επίσης προσωπικά δέχομαι το πως στήριξαν τον «γερασμένο» πλέον Schwarzenegger, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι σε ένα sequel του ίδιους χαρακτήρες να τους ενσαρκώνουν άλλοι ηθοποιοί σα να μην συνέβει τίποτα. Ας έβαζαν κάτι διαφορετικό σεναριακά για να το στηρίξουν αυτό, αλλά οι σεναριογράφοι είχαν πλήρη απουσία έμπνευσης.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για terminator genisys

 

Με λίγα λόγια η ταινία είναι μια μίξη όλων των Terminator που έχουν βγει, χωρίς όμως να πρωτοτυπεί σε κανέναν τομέα πέρα από τα οπτικά εφέ και το 3D. Μέσα στο πρώτο μισάωρο κιόλας βλέπουμε ένα εκτεταμένο «trailer» από όλα τα βασικά στοιχεία αλλά και γεγονότα των 2 πρώτων και πιο επιτυχημένων ταινιών του James Cameron. Τις νεαρές ηλικίες βέβαια το πιο πιθανό είναι να τις εντυπωσιάσει.

 

Βαθμολογία: 2/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.