Σύνοψη

Ένα 15χρονο αγόρι, ο Μπίλι, αποκτάει μέσω ενός μάγου, τη δύναμη να μεταμορφώνεται σε υπερήρωα, φωνάζοντας τη λέξη Σαζάμ. Χρειάζεται να μάθει να τιθασεύει τις υπερφυσικές του δυνάμεις για να πολεμήσει τον Δρ. Θαντέους Σιβάνα, που θέλει να εξαπλωθεί το κακό στον κόσμο.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Το Shazam! είναι η πρώτη ταινία της DC για το 2019. Μετά το πετυχημένο εισπρακτικά «Aquaman», γίνεται άλλη μια εισαγωγή ενός νέου ήρωα στο κινηματογραφικό σύμπαν της διάσημης εταιρίας comics, αυτή τη φορά πιο κοντά στο είδος που χάραξε το «Deadpool», δηλαδή του «χαβαλετζή» αντι-ήρωα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για shazam

 

Βέβαια εδώ το χιούμορ είναι πολύ πιο «χοντροκομμένο» και αμερικάνικο μιας και ο ήρωας είναι στην πραγματικότητα ένας δεκατετράχρονος πιτσιρικάς που μέσω μαγικών αποκτά σώμα ενήλικα γυμναστηρίου και δυνάμεις υπερήρωα. Θα λέγαμε πως αρχικά η ταινία δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς το σενάριο ξετυλίγεται βατά και σωστά, παρουσιάζοντας τον βασικό χαρακτήρα από τα παιδικά του χρόνια και με αντίστοιχο τρόπο τον αντίπαλό του. Από τη μέση και μετά όμως, η όποια «φρεσκάδα» χάνεται και παρακολουθούμε άλλη μια ταινία με υπερήρωα χωρίς ταυτότητα. Σε κάποια σημεία το χιούμορ είναι όντως πετυχημένο, δεν υπάρχει όμως «βάση» στο σενάριο ώστε να το στηρίξει επάξια κι έτσι το μόνο που περιμένεις να δεις είναι τα καλοδουλεμένα οπτικά εφέ και η έντονη δράση ειδικά προς το τέλος που έχει την κορύφωσή της. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ταινία δίνει μεγάλη βαρύτητα στον όρο οικογένεια μέσω της υιοθεσίας. Έτσι βλέπουμε αρκετές αναφορές και απεικονίσεις σε ανάδοχες οικογένειες, μιας και ο πρωταγωνιστής είναι κι αυτός ένα υιοθετημένο παιδί.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για shazam movie

 

Ο Zachary Levi κάνει τα πάντα και είναι όντως πολύ καλός στο ρόλο του, χωρίς να αφήνει περιθώρια να σκεφτείς ότι θα μπορούσε να ήταν άλλος στη θέση του και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο, ο Mark Strong δίνει ρέστα ως κακός αντι-ήρωας, ένας ρόλος που δεν τον έχουμε ξαναδεί και σε κάθε σκηνή είναι απολαυστικός. Βέβαια, ο χαρακτήρας του υστερεί από πλευράς σεναρίου καθώς του λείπουν τα σωστά κίνητρα για να δικαιολογηθούν οι πράξεις του ως «κακός». Οι υπόλοιποι χαρακτήρες-ηθοποιοί και κυρίως οι πιτσιρικάδες που πλαισιώνουν το cast, είναι από μέτριοι εως αδιάφοροι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για shazam movie

 

Το Shazam! θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον αν σεναριακά ήταν πιο εμπλουτισμένο είτε με ένα λίγο πιο περίπλοκο σενάριο, είτε με πιο καλοδουλεμένο χιούμορ. Παρ’όλα αυτά η ταινία βλέπεται ευχάριστα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι πήγε να κάνει ότι έκανε το «Deadpool» για την Marvel (ή Fox αν θέλετε), αλλά του βγήκε σε πιο ήπιο και οικογενειακό «mode». Υπάρχει και extra κλιπάκι λίγο μετά το τέλος, οπότε καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας.

 

Βαθμολογία: 2.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.