Σύνοψη

Ένας βετεράνος των ειδικών δυνάμεων, απελπισμένος να βρει μια δουλειά, αναλαμβάνει την ασφάλεια σε ένα εμπορικό κέντρο μιας υποβαθμισμένης όσο και σκληρής περιοχής της πόλης. Κατά την πρώτη του νύχτα στη δουλειά, ανοίγει την πύλη σε μια απεγνωσμένη νεαρή κοπέλα που έχει δραπετεύσει μετά από επίθεση στην αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας που τη μετέφερε να καταθέσει σε μια μεγάλη δίκη. Αλλά στο κατόπι της είναι ο ψυχοπαθής υπεύθυνος της επίθεσης, παρέα με τους ικανούς του μπράβους, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα εάν δεν εντοπίσουν και αποτελειώσουν τη μάρτυρα.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Σε αυτήν την ταινία δε θα δεις ούτε τρελό σενάριο, ούτε τρελή σκηνοθεσία. Δεν θα δεις υπερβολή, ούτε ακέραιους μονολόγους. Το Security είναι μια κλασσική “one man” movie, με πρωταγωνιστή κομάντο που αντιμετωπίζει το κλασσικό κακό με τα τσιράκια του και ευχαριστιέσαι ξύλο.

 

 

Για να εισχωρήσουμε πιο αναλυτικά στο σενάριο χωρίς να σου πω πολλά. Η αλήθεια είναι ότι σενάριο έχει. Ολίγον κλασσικό αλλά ενδιαφέρον. Έχουμε τον άντρα πρωταγωνιστή (Antonio Banderas) μυστήριος και  μόνος να ψάχνει για μια δουλειά απεγνωσμένα, όπου μετά από πολύ κόπο βρίσκει μια δουλειά ως σεκιούριτι σ’ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Από την άλλη ξεδιπλώνεται μια ιστορία με μια ανήλικη μάρτυρα σε φόνο του πατέρα της που συνοδεύεται από  μεγάλη αστυνομική δύναμη για τη μεταφορά της σε πόλη όπου θα δώσει κατάθεση, την στιγμή που μια ομάδα μυστήριων κακοποιών- δολοφόνων κάνουν σαμποτάζ και προσπαθούν να σκοτώσουν τη μάρτυρα η οποία τελικά ξεφεύγει και καταλήγει στο εμπορικό. Οι 2 ιστορίες ενώνονται και ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ του του σεκιουριτά Eduardo ‘Eddie’ Deacon (Antonio Banderas) και την υπόλοιπη σεκιούριτι ομάδα του και ανάμεσα στον κακοποιό αρχηγό εν ονόματι Charlie που τον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ben Kingsley .

 

 

Όλη η ιστορία (θα γελάσεις τώρα) θυμίζει “Home Alone” σε ενήλικη version , με τον Antonio Banderas και την ομάδα του να στήνει παγίδες με ότι υπήρχε στο εμπορικό για να σκοτώσουν τους κακοποιούς. Όλη η δράση διαδραματίζεται μέσα στο εμπορικό και μέσα σε 1 νύχτα, που μπορεί να μοιάζει μονότονο ή κλασσικό μιας και το χουμε δει σε πολλές ταινίες, αλλά σίγουρα θα σε κρατήσει σε αγωνία η αρκετή δράση που έχει. Αρνητικό της ταινίας που δεν την επηρεάζει τόσο βέβαια είναι ότι δεν δίνει κάποια εξήγηση γιατί ο Antonio Banderas έψαχνε μια δουλειά απεγνωσμένα, ποιο ήταν το παρελθόν του και η ιστορία του.

 

 

Ο Antonio Banderas δίνει ρέστα όχι μόνο στην ηθοποιία, αλλά και στις χορογραφικές ικανότητες πάλης θυμίζοντας κλασσικές one man movies τύπου “Taken” με τον Liam Neeson. O Ben Kingsley γνωρίζουμε όλοι πόσο καλός ηθοποιός είναι, οπότε η ερμηνεία του είναι ότι πρέπει για έναν τέτοιο απλοϊκό ρόλο. Η ηθοποιός που έκανε το μικρό κοριτσάκι μάρτυρα ήταν απλά βιτρίνα της ταινίας, τίποτα παραπάνω χωρίς κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία, αδιάφορη και ίσως αποκρουστική για έναν τέτοιο ρόλο.

 

 

Αν και θυμίζει ταινία χαμηλής παραγωγής, ο σκηνοθέτης Alain Desrochers, ένας σκηνοθέτης άπειρος σχετικά με ταινίες μιας και έχει αναλάβει περισσότερο ξένες σειρές , “μαγείρεψε” τα απαραίτητα συστατικά μιας περιπέτειας με απόλυτη κλασική δράση, σκευωρία, αρκετό μπιστολίδι,  σενάριο μέσα σε μια ταινία που βλέπεις ευχάριστα. Έχει ότι απαραίτητο χρειάζεται μια τέτοιου είδους ταινία γι’αυτό είναι απολαυστική μέχρι το τέλος της, χωρίς βέβαια να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σεναριακά και σκηνικά. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας σου την συστήνω όμως ανεπιφύλαχτα γιατί είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσεις για το είδος της!

 Bαθμολογία : 3/5

Christin K.

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.