Σύνοψη

Τη δεκαετία του 1980, ο Σαμ Μπρένερ, ο Γουίλ Κούπερ, ο Λάντλοβ Λάμοβ και ο Έντι «The Fire Blaster» Πλαντ είχαν σώσει εικονικά ουκ ολίγες φορές τον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τώρα όμως θα χρειαστεί να το κάνουν στην πραγματικότητα, αφού εξωγήινα όντα, έχοντας ανακαλύψει χαρακτήρες από γήινα video-game, τα παρερμηνεύουν σαν μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. Αποφασίζουν να επιτεθούν στη Γη χρησιμοποιώντας σαν βασικό όπλο τους ήρωες αυτούς από τα κλασικά ηλεκτρονικά μας παιχνίδια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καλέσει τον Σαμ, τον Γουίλ, τον Λάντλοβ και τον Έντι, φιλαράκια του από το σχολείο, για να προφυλάξουν τη Γη από τους PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede, και Space Invaders.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Adam Sandler έχει χρόνια να μας κάνει επισήμως να γελάσουμε και να βγάλει κάτι ποιοτικό έστω για τα δικά του standard. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τη νέα του κωμωδία φαντασίας με τον γραφικό τίτλο «Pixels».

 

 

Το trailer της ταινίας ομολογώ κι εγώ πως εντυπωσιάζει. Η πραγματικότητα όμως μετά την θέαση είναι ότι μόνο το trailer αρκεί, δεν χρειάζεται τελικά να δει κάποιος κάτι παραπάνω, όπως συμβαίνει και με όσες ταινίες έβγαλε ο Adam Sandler κυρίως τα τελευταία 7 χρόνια. Ενώ η ιδέα είναι πρωτότυπη για μια ταινία φαντασίας που θα λάτρευαν μικροί και μεγάλοι, μπαίνει μέσα το σαχλό-γελοίο στοιχείο του Adam Sandler και τα καταστρέφει όλα.

 

Σ’αυτή την παρωδία ο Sandler συνοδεύεται από γνωστούς ηθοποιούς όπως οι Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage (ο μόνος που αξίζει γιατί είναι η μορφή της ταινίας), Josh Gad, Sean Bean (απ’ότι θυμάμαι δεν πεθαίνει!), ακόμη και ο ίδιος ο δημιουργός του παιχνιδιού Pac Man. Από ερμηνείες μην με ρωτήσετε γιατί δεν υπήρχε λόγος ούτε και οι ίδιοι να πάρουν στα σοβαρά την ταινία. Γενικώς έχουμε μια μέτρια ως κακή ταινία ακόμη και για τα standard του Adam Sandler.

 

 

Σαν συνολικό αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε ότι βλέπεται αλλά καθάρα και μόνο για νοσταλγικούς λόγους. Το χιούμορ παει περίπατο και το μόνο που σου μένει είναι μερικά κλασικά video games με τα οποία μεγαλώσαμε, όπως ο Pacman και ο Donkey Kong με πολύ όμορφα εφέ.

 

Βαθμολογία: 1/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.