Σύνοψη

Ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης κακοποιάς οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της IMF, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Οι ταινίες Mission Impossible έχουν γίνει πλέον παράδοση όχι μόνο για τους fan της συγκεκριμένης σειράς ταινιών, αλλά και για τους fan της δράσης καθώς κατάφεραν να επικρατήσουν και στο ευρύ κοινό και πλέον μιλάμε για την 5η ταινία με τον Tom Cruise σταθερά ως Ethan Hunt.

 

 

Θα ξεκινήσω από τον Cruise ο οποίος εκτός του ότι έχει δεθεί πλήρως πλέον με τον ρόλο του, από τη μια δείχνει να μην γερνάει παρά τα 53 του χρόνια και παράλληλα ωριμάζει συνεχώς ερμηνευτικά. Οπότε ακόμα παραμένει ιδανικός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλο το υπόλοιπο cast είναι και πάλι παρόν με τον Simon Pegg να ξεχωρίζει ξανά ως ο «funny» χαρακτήρας της ταινίας (με μεγαλύτερο ρόλο από το προηγούμενο), όπως επίσης και η γοητευτική Rebecca Ferguson που αποτελεί μια πολύ ευχάριστη προσθήκη.

 

Πέρα από ερμηνίες όμως το νέο Mission Impossible σου δίνει αυτό ακριβώς που θες. Τη συνταγή που πέτυχαν και οι προηγούμενες ταινίες της σειράς δηλαδή. Άφθονη δράση και κατασκοπεία βασισμένα πάνω σε… άκρως επικίνδυνες αποστολές. Δε νομίζω κάποιος που είναι fan του είδους να απογοητευτεί με την ασταμάτητη ενέργεια και δίψα για δράση της ταινίας καθώς και με τις αλλεπάλληλες αλλαγές σε τοποθεσίες σε διάφορες χώρες μέχρι εκεί που χορταίνει το μάτι! (Όλο το κομμάτι που γυρίστηκε στο Μαρόκο είναι το απόλυτο «ζενίθ» της ταινίας με άπειρες σκηνές καταδίωξης και μια σκηνή «αλα Mission Impossible 1» που κυριολεκτικά η αγωνία χτυπάει κόκκινο).

 

 

Συνδυάστε αυτά στο μυαλό σας μαζί με πολύ δυνατό ξύλο και πιστολίδι, καθώς και με ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο στο οποίο όλα αντιστρέφονται και οι «μέσα» κυνηγούν τους «έξω» και έχετε μια εντυπωσιακή ταινία. «Περπατημένα» μονοπάτια μεν, αλλά καλοδουλεμένα δε. Θα προτιμούσα βέβαια η περίεργη φωνή του βασικού εκκεντρικού κακού να μην ήταν το μόνο γραφικό στοιχείο για αυτό τον χαρακτήρα, καθώς χρειαζόταν λίγη ανάπτυξη παραπάνω για να σε «νευριάσει» ή να σε ιντριγκάρει περισσότερο σαν κακός.

 

 

Εφόσον σας αρέσουν οι ταινίες κατασκοπείας ή δράσης (ή ο συνδυασμός και των 2), το πιο σίγουρο είναι πως θα το απολεύσετε στο cinema. Δεν σχολιάζω για τους οπαδούς των υπόλοιπων ταινιών γιατί αυτοί είναι αυτονόητο πως σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι. Μην ψαρώσετε βέβαια με ατάκες του τύπου «ίσως αυτή να είναι η τελευταία μας αποστολή» μιας και οι ταινίες Mission Impossible δεν δείχνουν να «ξεφτίζουν» σύντομα.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.