Σύνοψη

Τέσσερις φίλοι μεταφέρονται σε ένα εναλλακτικό κι επικίνδυνο σύμπαν που μεταλλάσσει με συγκλονιστικό τρόπο τη φυσική τους μορφή. Με τη ζωή τους να απειλείται, θα πρέπει να μάθουν να αξιοποιούν τις νέες τους τρομακτικές ικανότητες ώστε να καταφέρουν να συνεργαστούν για να σώσουν τη Γη από μια εχθρική απειλή.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

10 χρόνια μετά το πρώτο ανεπιτυχές Fantastic Four και ένα πιο κακό sequel, η Marvel ανακατεύει πάλι τη συνταγή στο μίξερ για να βγάλει αυτή τη φορά κάτι πιο προσεγμένο και ώριμο. Η ουσία είναι ότι σαν αποτέλεσμα το πετυχαίνει μέχρι ενός σημείου.

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για fantastic four 2015

 

Το remake του Fantastic Four διακρίνεται από 2 πράγματα. Μπορείς κάλλιστα να το θεωρήσεις ως μια από τις πιο σοβαρές ταινίες της Marvel (αν κι εγώ θα προτιμούσα λίγο παραπάνω χιούμορ), αυτό όμως αυτόματα συμβάλει στην ωριμότητα της ταινίας, με μία εισαγωγή τουλάχιστον 40 λεπτών, όπου χτίζεται ο κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά. Το δεύτερο ατού είναι η ατμόσφαιρά της, ειδικά από τα μισά και μετά όπου υπάρχει και αρκετή εξέλιξη και προπάντων οι σκηνές με τον Doom είναι επικά ατμοσφαιρικές.

 

Ενώ όμως έχουμε μια πολύ καλά δουλεμένη ταινία σε όλους τους τομείς, εκεί που υστερεί είναι κυρίως στο είδος που εκπροσωπεί. Με άλλα λόγια ως superhero ταινία που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να είχε πολύ περισσότερες σκηνές δράσης μέσα σε αυτή την 1 ώρα και 40 λεπτά διάρκειας. Δεν γίνεται να βάζεις εισαγωγή που σε προετοιμάζει για μια ώριμη ταινία 2+ ωρών και στην 1,5 ώρα να τα τελειώνεις όλα και να αφήνεις τα υπονοούμενά σου για δεύτερη ταινία. Πόσο μάλλον να έχεις χαρακτήρες όπως τον «The Thing» και σε όλη την ταινία να ρίχνει συνολικά 2-3 μπουνίδια ή να έχεις μόνο μια βασική μάχη με τον κακό για 10-15 λεπτά στο τέλος κι αυτό ήταν. Ίσως οι απαιτήσεις μου να είναι μεγάλες, αλλά όταν αυτό το παραγωγικό μεγαθήριο ταινιών που λέγεται Marvel, μας έχει συνηθίσει σε πολύ δυνατές παραγωγές και ξαφνικά φτιάχνει μια ταινία που έχει πολλά στοιχεία «αρπαχτής» και μοιάζει σε σημεία σαν να τσιγκουνεύτηκαν κάποια πράγματα, μου κάθεται κάπως.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fantastic four 2015

 

Ευτυχώς σε σχέση με την ταινία του 2005, το νέο Fantastic Four έχει και αρκετά αξιόλογους ηθοποιούς. Μπορεί να μην καταφέρνουν ο Miles Teller ή ο Jamie Bell να μας δώσουν ερμηνείες για oscar αλλά δείχνουν να δένουν πολύ καλά με το σύνολο και όλο το casting ερμηνευτικά κινείται πάνω του μέτριου.

Όσο για τα οπτικά εφέ, μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά όπως και η ταινία είναι κι αυτά πολύ προσεγμένα με τον «The Thing» να ξεχωρίζει καθώς έχει γίνει εξαιρετική δουλειά απ’το CGI πάνω του.

 

 

Σίγουρα ξεπερνάει τους προκατόχους του (μιας και δεν είχε και μεγάλο ανταγωνισμό), αλλά το νέο Fantastic Four μοιάζει λίγο λειψό για ταινία Marvel. Από την μία ώριμο και προσεγμένο, απ’την άλλη «αδύναμο» όσον αφορά τη δράση του και σύντομο. Η Marvel πάντως στο Hollywood ακόμα καλά κρατεί.

 

Βαθμολογία: 2.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.