Σύνοψη

Εν μέσω γαλαξιακής πολεμικής σύρραξης μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών, μία πρώην αξιωματικός και πιλότος δοκιμών της πολεμικής αεροπορίας, η Κάρολ Ντάνβερς, γίνεται η πιο ισχυρή ηρωίδα στον κόσμο, όταν η Γη βρίσκεται σε κίνδυνο. Μέσα από την μοιραία αυτή αποστολή που αναλαμβάνει, βρίσκει το αληθινό της εαυτό και ένα τρόπο να χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις της.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Το φαινόμενο «Marvel» συνεχίζει να δημιουργεί και να μας παρουσιάζει νέους χαρακτήρες και όπως τέτοια εποχή πέρισυ μας σύστησε τον «Black Panther», έτσι και φέτος πιστή στο ραντεβού της, μας συστήνει την, πολυαγαπημένη για πολλούς, «Captain Marvel».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για captain marvel

 

Έχοντας ένα δυνατό cast για άλλη μια φορά στο «οπλοστάσιό» της, μας προσφέρει μια νέα ιστορία που έρχεται κι αυτή να ενωθεί με το extended universe που μετράει πλέον 11 χρόνια. Στους τομείς των οπτικών εφέ και γενικά στο οπτικοακουστικό κομμάτι της, η ταινία είναι εξαιρετική όπως συνήθως συμβαίνει σε ταινία Marvel των τελευταίων ετών. Από πλευράς πρωτοτυπίας όμως, πέρα από την γοητευτική Brie Larson, όλα τα υπόλοιπα νιώθεις λίγο πολύ ότι τα έχεις ξαναδεί, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται και το πως εξελίσσεται το σενάριο. Ένα σενάριο που στη μέση κάνει και μια μεγάλη κοιλιά χωρίς λόγο. Το μόνο θετικό είναι ότι ανακαλύπτουμε διάφορες λεπτομέρειες για το πως ξεκίνησε η ΑΣΠΙΔΑ και οι Avengers.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για captain marvel

 

Η Larson επισκιάζεται παραπάνω απ’ότι θα έπρεπε από το λαμπρό cast και δεν της δίνεται η ευκαιρία να ξεχωρίσει σχεδόν πουθενά, παρ’όλο που δείχνει ότι «το ζει» αρκετά. Σ’αυτό ίσως να φταίει και το γεγονός ότι η ταινία δεν έχει τόσο «νεύρο» όσο θα’πρεπε και η κάθε σκηνή μπορεί να ήταν παρόμοια στημένη σε κάποια προηγούμενη ταινία, όπως κάποια μάχη στον αέρα ή το έδαφος. Ακόμη και ο Stan Lee, στον οποίο αποδίδεται μεγάλος φόρος τιμής στην ταινία, η σκηνή στην οποία εμφανίζεται είναι σχεδόν ίδια με σκηνή που τον έχουμε δει στο παρελθόν.

O Samuel Jackson ξεχωρίζει διότι για πρώτη φορά τον βλέπουμε σε κάπως πιο νεαρή ηλικία, μιας και η ταινία διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1990 και οι ατάκες του δίνουν κάποια φρεσκάδα, πιο πολύ λόγω του τρόπου που βγαίνουν απ’το στόμα του. O Jude Law είναι αρκετά καλός, απλά από ένα σημείο και μετά ξεχνιέται σαν χαρακτήρας και δεν του δίνεται η προσοχή που του αρμόζει. Οι υπόλοιποι είναι σχεδόν αδιάφοροι, καθώς λειτουργούν είτε συμβολικά, είτε σε ρόλο κομπάρσου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για captain marvel movie scene

 

Το Captain Marvel δεν είναι μια κακή ταινία. Έχει τη δράση της, έχει τα εφέ της, έχει χαρακτήρες αλλά ο τρόπος που τα συνδυάζει όλα αυτά στο 2ωρο της διάρκειάς της, θα μπορούσε να είναι πιο καλοδουλεμένος και πιο ενδιαφέρον. Παρ’όλα αυτά μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο Avengers Endgame.

 

Βαθμολογία 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.