Σύνοψη

Καθώς οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους συνεχίζουν να προστατεύουν τον κόσμο από απειλές τόσο μεγάλες, που μονάχα αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν, ένας νέος κίνδυνος εμφανίζεται στις κοσμικές σκιές: ο Θάνος. Στόχος του είναι να συλλέξει τις έξι Πέτρες του Άπειρου, αντικείμενα με αφάνταστη δύναμη, και να της χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει τη διατροφική του εξουσία σε όλο το σύμπαν. Το μέλλον της Γης και όλης της ύπαρξης δεν ήταν ποτέ τόσο αβέβαιο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ (Dan DeLeeuw, Kelly Port, Russell Earl, Daniel Sudick).

Επίσης, ήταν υποψήφια για Βραβείο BAFTA στην κατηγορία Καλύτερων Οπτικών Εφέ (Dan DeLeeuw, Kelly Port, Russell Earl, Daniel Sudick).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

10 χρόνια πέρασαν από την πρώτη ταινία Iron Man και παράλληλα το ξεκίνημα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. 17 ταινίες, προσεγμένες και συνδυασμένες έξυπνα μεταξύ τους. Πλέον φτάσαμε στην 18η και πιο σημαντική απ’όλες, το Avengers: Infinity War. Όλες οι προηγούμενες ταινίες του MCU, έβαλαν το λιθαράκι τους για την ύπαρξη του συγκεκριμένου, μιας και όπως όλοι ξέρουμε, συγκεντρώνει το σύνολο των χαρακτήρων που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για avengers infinity war

 

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η δουλειά που έχει γίνει πίσω από αυτή την παραγωγή, γιατί όλοι οι υπερήρωες είναι «χτισμένοι» σε προηγούμενες ταινίες κι έτσι υπάρχει το βιογραφικό αλλά και το συναισθηματικό υπόβαθρο καθώς τους βλέπεις στην μεγάλη οθόνη. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί είναι πολλά, έχουν επηρεάσει την ιστορία του σύμπαντος της Marvel κι έτσι δημιουργείται αβίαστα η πλοκή της νέας ταινίας. Αυτό από μόνο του είναι μια επιτυχία. 2 χρόνια λοιπόν μετά τα γεγονότα του Civil War, οι Avengers έχουν διαλυθεί, ενώ στη γη καταφθάνει ο Thanos, ο μεγαλύτερος εχθρός τους, ο οποίος θέλει να συγκεντρώσει τα «infinity stones» και να αποκτήσει τη δύναμη για να κυριαρχήσει στο σύμπαν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για avengers infinity war

 

Αρχικά τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον «Thanos», η μεγαλύτερη επένδυση κακού της Marvel, ο οποίος δεν είναι απλά ένας ανίκητος εχθρός που σκοτώνει, αλλά έχει κίνητρα και συναισθήματα. Ο χαρακτήρας του είναι πολύ καλά ανεπτυγμένος και ο Josh Brolin που τον υποδύεται κάνει μια εξαιρετική δουλειά, παρ’όλο που είναι ένας «ψηφιακός» χαρακτήρας (τα γραφικά του είναι πιο αληθινά κι απ’το Gollum στο Lord Of The Rings). Μετά από μια δυνατή εισαγωγή, οι ήρωες εμφανίζονται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, πότε ένας-ένας ξεχωριστά και πότε 2-3 μαζί, μετατρέποντας τις περισσότερες σκηνές σε επικά «κάδρα» υπερηρώων και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό CGI, έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα εικόνας. Η παραγωγή όμως δεν ήθελε να σταθεί μόνο εκεί. Το Avengers: Infinity War, εκτός από μια επικότατη ταινία με εκπληκτικές σκηνές καταστροφής, μάχης και δράσης (χωρίς να κουράζουν ούτε στο ελάχιστο), είναι και μια από τις πιο ώριμες ταινίες comic. Αυτό θα το καταλάβετε ειδικά μετά το τέλος της ταινίας. Ένα τέλος που θα συζητηθεί και όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί και εκεί ποντάρει η Marvel, σε κάτι διαφορετικό και φρέσκο και το καταφέρνει περίτρανα και θριαμβευτικά, καθώς είναι πολύ δύσκολο όταν βγεις απ’την αίθουσα να χωνέψεις αυτό που είδες. Φυσικά το κωμικό στοιχείο είναι για άλλη μια φορά παρόν, όπως μας έχει συνηθίσει η Marvel, αλλά αυτή τη φορά είναι μετρημένο σωστά χωρίς να υπερβάλλει ή να κουράζει ούτε σε μια ατάκα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για avengers infinity war thanos

 

Πίσω όμως από τις καλοδουλεμένες εικόνες και τα εκπληκτικά οπτικά εφέ υπάρχουν οι ηθοποιοί αυτοί καθ’αυτοί. Ο «Iron Man» Robert Downey Jr., o «Thor» Chris Hemsworth, o «Captain America» Chris Evans και όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές που το όνομά τους έχει ταυτιστεί πλέον με τον ήρωα που υποδύονται. Σε γενικές γραμμές, όλοι έχουν σημαντικό ρόλο και έχουν τον κατάλληλο χρόνο τους στην οθόνη για να το αποδείξουν, με εξαίρεση τον Mark Ruffalo, ο οποίος θεωρώ πως είναι ο πιο αδικημένος, τουλάχιστον σαν ήρωας «Hulk». Κι αυτό γιατί μετά από την εισαγωγή, τον βλέπουμε μόνο ως Bruce Banner, με αποτέλεσμα να μην εκδηλώνεται ο συγκεκριμένος ήρωας όπως οι υπόλοιποι. Ο Chris Evans (Captain America) εμφανώς αλλαγμένος και πιο ώριμος από ποτέ. Ο Chris Hemsworth (Thor) είναι ακριβώς όπως τον ξέρουμε, ενώ έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ίντριγκα μεταξύ αυτού και του (κωμικού ως συνήθως) Chris Pratt (Star-Lord). Ο Robert Downey Jr. (Iron Man) είναι ο μοναδικός που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως πρωταγωνιστή της ταινίας (ποιός άλλος θα ήταν άλλωστε), ενώ μαζί του σε πολλές σκηνές συναντάμε τον Tom Holland (Spiderman), ο οποίος ξέρει πλέον πολύ καλά πως να μας διασκεδάσει είτε με χιούμορ, είτε με τις νέες κινήσεις και όπλα του στις μάχες. Είναι τόσοι πολλοί οι κύριοι χαρακτήρες/ηθοποιοί που θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο. Το μόνο που θα πω επιπλέον είναι ότι όλοι είναι καλογραμμένοι, έχουν δίκαια τον χρόνο τους στην οθόνη και οι ερμηνείες τους είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες και τα γεγονότα που έχουμε δει στις ταινίες της Marvel την τελευταία δεκαετία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για avengers infinity war

 

Έτσι λοιπόν κλείνει ένας κύκλος (χωρίς φυσικά να τελειώνει), με αρκετή φρεσκάδα και τρομερή δουλειά σε όλους τους τομείς, με απολαυστική δράση/εφέ/χιούμορ, με την αγωνία στο κόκκινο και με ένα τέλος που σε αφήνει «παγωτό». Όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στις ταινίες της Marvel είναι εδώ. Περιττό να πω πως πρέπει να μείνετε μέχρι τέλους γιατί θα εκπλαγείτε κι άλλο.

 

Βαθμολογία: 4.5/5
Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.