Το κινηματογραφικό σύμπαν της Warner Bros. με ήρωες και χαρακτήρες της DC Entertainment συνεχίζει τη σταδιακή επέκτασή του, με τη δεύτερη ταινία για τη Wonder Woman να αναμένεται να πάρει σύντομα σειρά στη γραμμή προτεραιότητας.

Το φετινό Wonder Woman έβγαλε το λεγόμενο DC Extended Universe από το νέφος αμφιβολίας και αμφισβητήσεων στο οποίο βρισκόταν μέχρι πρότινος, αφού η εμπορική του επιτυχία, αλλά κυρίως η αποδοχή του από κοινό και κριτικούς, επέτρεψαν στις Warner και DC να αισθάνονται ότι ανέκτησαν μπόλικο χαμένο έδαφος και να βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Το sequel της ταινίας, απλά γνωστό προς το παρόν ως Wonder Woman 2, έχει ήδη ανακοινωθεί επισήμως , όντας μάλιστα μία από τις πολύ λίγες παραγωγές του  για τις οποίες εξασφαλίσθηκε και ανακοινώθηκε και ημερομηνία πρεμιέρας, με το νέο ταξίδι της Αμαζόνας από τη Θεμίσκυρα στον κόσμο μας, να έχει προγραμματισμένη άφιξη στις 13 Δεκεμβρίου 2019.

Τώρα, νέες πληροφορίες προκύπτουν, σύμφωνα με τις οποίες οι κάμερες θα βάλουν μπρος το ερχόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το Omega Underground, το οποίο επικαλείται καταχώρηση στο My Entertinment World, το Wonder Woman 2 θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιούνιο του 2018.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι στη δεύτερη ταινία για την Diana Prince της Gal Gadot, θα μεταφερθούμε στη δεκαετία του ’80, όταν και η Wonder Woman θα βρεθεί αντιμέτωπη με δυνάμεις ορμώμενες από τη Σοβιετική Ένωση. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες για την υπόθεση του sequel είναι ανεπίσημες, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία σχετική ενημέρωση από τη Warner ή την DC. Ωστόσο, συμφωνούν με προηγούμενες φήμες που είχαν διαρρεύσει, οι οποίες επίσης τοποθετούσαν την πλοκή της νέας ταινίας στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φήμη έχει ήδη βρει τον τρόπο να επηρεάσει τις ερμηνείες αρκετών για το πολύ-αναμενόμενο Justice League, το οποίο κάνει πρεμιέρα σε λιγότερο από έναν μήνα, αυτόν τον Νοέμβριο, για να φέρει όλους τους ήρωες της DC που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής στη μεγάλη οθόνη, μαζί σε μία ταινία.

Ειδικότερα, όπως έχουν παρατηρήσει ορισμένοι, στα trailers του Justice League φαίνεται ότι ο Steppenwolf έχει φτιάξει τη βάση των επιχειρήσεων των στρατιών του Apokolips στη Γη, σε μία τοποθεσία η οποία θυμίζει έντονα το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Η σχετική θεωρία των φαν του DC λέει ότι ο Steppenwolf δεν επέλεξε τυχαία το εν λόγω εργοστάσιο κι ότι με κάποιον τρόπο, το Wonder Woman 2 θα συνδεθεί με το Justice League εξηγώντας ενδεχομένως την προεργασία του Apokolips για την απόβαση στον πλανήτη μας, δείχνοντας π.χ. ότι οι δυνάμεις του Darkseid κρύβονται πίσω από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν ξεπερνούν στο παρόν στάδιο το επίπεδο των ανεπιβεβαίωτων φημών και το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι περιμένουμε από το Wonder Woman 2, είναι να μας ταξιδέψει σε ορισμένες από τις περιπέτειες που είχε η Diana Prince όπως η ίδια έχει πει πριν τη γνωριμία της με τον Bruce Wayne στο Batman v Superman του 2016.

Η Patty Jenkins επιστρέφει στο τιμόνι για το sequel, έχοντας εξασφαλίσει μια αμοιβή ρεκόρ για τη δουλειά της. Το σενάριο δουλεύεται εδώ και αρκετό καιρό από την ίδια, σε συνεργασία με τον εκ των επικεφαλής του DC, Geoff Johns. 

Με αφετηρία το 2018, η Jenkins θα έχει αρκετό χρόνο στη διάθεση της να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μία ταινία αντάξια της πρώτης, η οποία θα συνεχίσει στον αισιόδοξο δρόμο που άνοιξε η ίδια φέτος και ο οποίος φαίνεται ότι φέρνει συνειδητά μία νέα στρατηγική σε όλο το κινηματογραφικό σύμπαν των ηρώων της DC.

Δημήτρης Μπαλκούρας

Πηγη ign greece

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.