Ο Σουηδός σκηνοθέτης Anders Weberg σκοπεύει να πρωτοτυπήσει στον χώρο του κινηματογράφου παρουσιάζοντάς μας μια ατελείωτη ταινία-ποταμό που ξεφεύγει κατά πολύ σε διάρκεια. Δεν μιλάμε για ώρες, αλλά για… μέρες, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, αγγίζει τις 30 ημέρες συνεχούς προβολής!!! Ναι, καλά ακούσατε (ή μάλλον διαβάσατε)!!!

Σχετική εικόνα

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Ambiancé» που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται ως «Ατμόσφαιρα». Πρόκειται για ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ σουρεαλιστικού περιεχομένου. Ένα ονειρικό ταξίδι, όπως λέει και ο ίδιος, ανάμεσα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η ταινία έχει μια προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας την 31η Δεκεμβρίου 2020 και θα έχει διάρκεια 720 ώρες ή 30 ημέρες, και θα προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Μόλις η αρχική προβολή της ταινίας ολοκληρωθεί ο Weberg θα καταστρέψει το μόνο υπαρκτό κυριολεκτικά αντίγραφο ολόκληρης της ταινίας, το οποίο λέει ότι θα είναι «η μεγαλύτερη ταινία που δεν υπάρχει». Έχει επίσης δηλώσει ότι αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία ταινία του.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν το 2014, ενώ μέρος των γυρισμάτων για το Ambiance πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 σε μια παραλία στη Σουηδία και ο Weberg υποστήριξε ότι η τοποθεσία είναι ακριβώς το ίδιο μέρος όπου ο Ingmar Bergman γύρισε σκηνές από την θρυλική ταινία «Η έβδομη σφραγίδα«. Από το 2016 ο Weberg υποστήριξε ότι έχει ολοκληρώσει 400 ώρες βίντεο και ότι προκειμένου να ολοκληρώσει την ταινία από την ημερομηνία κυκλοφορίας του θα πρέπει να κινηματογραφήσει 7-8 ώρες από τις πρώτες σκηνές κάθε εβδομάδα. Ο Weberg έχει κυκλοφορήσει δύο τρέιλερ για την ταινία, εκ των οποίων το πρώτο κυκλοφόρησε το 2014 και έχει διάρκεια 72 λεπτά. Έχει κυκλοφορήσει ένα δεύτερο τρέιλερ το 2016 που είναι 439 λεπτά και έχει δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει ένα 72ωρο τρέιλερ μέσα στο 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ambiancé (2020)

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι την συγκεκριμένη ταινία δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι άνθρωποι και όσοι το επιχειρήσουν θα πρέπει να οπλιστούν με ατσάλινη υπομονή. Επίσης στην αίθουσα που θα προβληθεί, προτείνω προσωπικά να υπάρχει και ένα μαγειρείο όπου θα παρέχεται φαγητό στους θεατές, γιατί αμφιβάλλω πολύ αν θα μείνουν έναν ολόκληρο μήνα νηστικοί. Ακόμη, καλό θα είναι τα καθίσματα να αντικατασταθούν με κρεβάτια! Τι άλλο να πω;;;

Αν έχετε κουράγιο, δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας, συνολικής διάρκειας 7 ωρών και 20 λεπτών:

Χρήστος Καλκάνης

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.