Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο σκηνοθέτης του Bride of Frankenstein, της δεύτερης ταινίας η οποία ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στα πλαίσια του Dark Universe, δήλώνε ότι η προ-παραγωγική διαδικασία έχει ξεκινήσει, με τις αναζητήσεις των ιδανικών τοποθεσιών για γύρισμα στο Λονδίνο να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Bill Condon είχε μάλιστα αποκαλύψει ότι τα γυρίσματα του remake/sequel της κλασικής ταινίας από τη δεκαετία του 1930 που ετοιμάζει, είχαν προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης την 1η Φεβρουαρίου 2018, δίνοντας ουσιαστικά το σήμα ότι το κινηματογραφικό σύμπαν ‘θεών και τεράτων’ που ξεκίνησε με το φετινό reboot του The Mummy, συνεχίζεται κανονικά.

Με βάση τα παραπάνω, κανείς μάλλον δεν περίμενε την ανακοίνωση από την Universal Pictures, ότι μπαίνει στοπ στη Νύφη του Condon.

Και όμως, το στούντιο απέσυρε επισήμως το Bride of Frankenstein από τον προγραμματισμό του, όπως αποκάλυψε το Deadline και επιβεβαίωσε το The Wrap, αναβάλλοντας μέχρι νεοτέρας την προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου 2019 πρεμιέρα της ταινίας και στέλνοντας σπίτι του το συνεργείο που ήδη είχε ξεκινήσει δουλειά στην Αγγλία.

Η απογοητευτική στα αμερικάνικα ταμεία πορεία του The Mummy με τον Tom Cruise, τη Sofia Boutella, την Annabelle Wallis και τον Russell Crowe, είχε οδηγήσει από την αρχή σε αμφιβολίες σχετικά με το Dark Universe, το σύμπαν που δημιούργησε η Universal με στόχο να επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τέρατα στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις χλιαρές στην καλύτερη περίπτωση κριτικές για τη νέα Μούμια, η οποία έβγαλε πάντως τα χρήματά της στις διεθνείς αίθουσες, ίσως η αναβολή της πρεμιέρας του Bride of Frankenstein να είναι η καλύτερη δυνατή απόφαση, τόσο για το μακροπρόθεσμο μέλλον του Dark Universe όσο και για το ίδιο το remake του Condon.

Χωρίς την πίεση του χρόνου, ο σκηνοθέτης θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει απολύτως το όραμά του για το πρότζεκτ, με το οποίο εμφανίζεται πραγματικά παθιασμένος. Έχει, άλλωστε, κερδίσει το μοναδικό Όσκαρ του για τo Gods and Monsters, μία υπέροχη ταινία γύρω από τις τελευταίες ημέρες της ζωής του James Whale, δημιουργού της πρώτης ταινίας για τη Νύφη, πίσω στο 1935.

Παράλληλα, η Universal θα επιχειρήσει να οριοθετήσει τι ακριβώς θέλει από το Dark Universe, μετά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με το The Mummy, το οποίο έδινε την εντύπωση ότι δεν ήταν απολύτως σίγουρο κατά πόσο θέλει να είναι μία ταινία τρόμου ή μία περιπέτεια δράσης.

Με δεδομένο ότι το στούντιο επιθυμεί όλα τα remakes που ετοιμάζει, να συνδέονται μεταξύ τους μέσω του Dr Jekyll του Russell Crowe, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο The Mummy, ενώ ο Condon είχε πει πρόσφατα στο Collider ότι έχει μόνο στόχο να ετοιμάσει ένα καλό monster movie, χωρίς να ανησυχεί για την ευρύτερη διασυνδεσιμότητα, είναι ξεκάθαρο ότι μία απόφαση για τη γενικότερη κατεύθυνση του σύμπαντος πρέπει να ληφθεί πριν το όποιο επόμενο βήμα.

Εξάλλου, ρόλο στην απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας της νέας Νύφης πρέπει να έπαιξε και η ασάφεια με τους ηθοποιούς που αναμένεται να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Τέρατος του Φρανκενστάιν και της «συζύγου» του.

Η πρώτη επιλογή του Condon για τη Νύφη ήταν η Angelina Jolie όπου βρισκόταν κι αυτή στο στάδιο των συζητήσεων, αλλά γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ότι αν η επιστροφή Bride of Frankenstein ξεκινούσε γυρίσματα τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα ήταν δύσκολο να συμμετάσχει η ηθοποιός, καθώς την ίδια περίοδο θα γυρίζει το sequel του Maleficent.

Ενδεχομένως ο επιπλέον χρόνος που εξασφάλισε ο σκηνοθέτης, να του επιτρέψει να καταλήξει σε συμφωνία για την Jolie, αν και το The Wrap αναφέρει ότι ο Condon έχει στο μυαλό του μερικές εναλλακτικές επιλογές, για παν ενδεχόμενο, με το όνομα της Wonder Woman, Gal Gadot, να ξεχωρίζει στη σχετική λίστα.

Το Bride of Frankenstein του Whale θεωρείται από πολλούς ειδικούς μία από τις καλύτερες ταινίες με τέρατα όλων των εποχών και ίσως, η καλύτερη στην καριέρα του σκηνοθέτη. Η ελπίδα όλων πρέπει να είναι ότι από όλα αυτά θα προκύψουν οι συνθήκες ώστε ο Condon να την τιμήσει όπως της αξίζει. 

Με βάση το The Mummy φαίνεται ότι το δίλημμα είναι κατά πόσο η καλύτερη οδός για να γίνει αυτό είναι η περιπέτεια ή ο τρόμος.

Δημήτρης Μπαλκούρας

 Πηγη ign greece

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.