Μετά από τόσο διαφήμιση και προώθηση έφτασε η στιγμή που όλοι περιμενάμε. Η πρώτη ταινία της DC με αποκλειστικά γυναίκα ήρωα και πρωταγωνίστρια, ήρθε να αλλάξει ότι ξέραμε. Το “Wonder Woman” 2017 είχε να ανταγωνιστεί μια παλιά ταινία με καταπληκτική ηθοποιό και μια σειρά με πρωταγωνίστρια την “Lynda Carter” που έχει αφήσει ιστορία στα 70’ς.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H ταινία ξεκινάει εντυπωσιακά με την πρωταγωνίστριά μας Wonder Woman “ Gal Gadot” να αφηγείται ουσιαστικά μέσω της φωτογραφία της στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ιστορία των αμαζόνων, το πως δημιουργήθηκαν, το που κατέληξαν και ποιος είναι ο σκοπός τους. Έτσι μας μεταφέρει σε έναν παραδεισένιο κόσμο και στα πρώτα κιόλας λεπτά χαζεύεις το νησί των αμαζόνων , τον τρόπο της ζωής τους και την εκπαίδευση τους. Και εκεί λοιπόν έρχεται η πριγκήπισσα Diana (Wonder Woman) από μικρή ηλικία να μας δείξει το πάθος της για το πόλεμο, για την υπεράσπιση σαν φωτιά που είναι έτοιμη να ανάψει και να τα σαρώσει όλα.

Σε όλη τη εισαγωγή αυτή λοιπόν βλέπεις εκπληκτικά γραφικά, εντυπωσιακές χορογραφίες πολέμου κλασσικών αμαζόνων, χορογραφίες που μοιάζουν με την σειρά Ζήνα”, μα ακόμα πιο εντυπωσιακές με την εμφάνιση πλέον της «Gal Gadot» ως νεαρή πριγκήπισσα έτοιμη για μάχη. Και έπειτα η ιστορία παίρνει την ροή της όπου εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής μας “Chris Pine” ως ο Άγγλος κατάσκοπος Steve Trevor που καταλάθος βρέθηκε στο νησί των αμαζόνων καταζητούμενος από τον Γερμανικό Στρατό και συναντιέται με την πριγκήπισσά μας και αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους ώστε να σταματήσουν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παραπάνω δεν σου λέω, αλλά κατάλαβες το γενικό στόρυ, που σε κρατάει σε ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος και σου συνδιάζει άψογα ρεαλιστική ιστορία με φανταστική. Παρόλο που δεν είμαι φαν των Πολέμων εκείνης της εποχής, πραγματικά η ιστορία σε συνερπαίρνει.

Δε μπορώ να πω τίποτα αρνητικό τελικά για την “Gal Gadot” ως “Wonder Woman”. Aν και δε με είχε ενθουσιάσει στην 1η ταινία της DC, εδώ έδωσε ρέστα μπαίνοντας ουσιαστικά στο πετσί του ρόλου. Μαχητική, δυναμική, αστεία εκεί που πρέπει και στις μαχητικές χορογραφίες άψογη, κάνει τις γυναίκες να δακρύζουν πραγματικά όταν μάχεται. Η εμφάνιση της ως “Wonder Woman” με τα κλασσικά χρώματα της DC είναι εντυπωσιακή και πολύ καλύτερη από την μοντέρνα στολή που είδαμε στη ταινία “Batman v Superman” (γιατί δεν την αφήσατε με αυτή τη στολή;). Η ερμήνεια της γοητευτική καθώς πρόσεξε ως ηθοποιός ακόμα και την κάθε λεπτομέρεια , όπως της προφορά της που ήταν “βάρβαρη” (ούγκα μπούγκα). Ο “Chris Pine” αντάξιος δίπλα της ως συμπρωταγωνιστής, χωρίς κάποια ιδιαίτερη βέβαια ερμηνεία και όλο το παρεάκι που την συνοδεύει ως πολεμική συντροφιά στην ταινία. Άψογη ερμηνεία είχαν και η μητέρα και η θεία της Wonder Woman με τις ηθοποιούς , Robin Wright και Connie Nielsen καθώς και η μικρή Diana, Lilly Aspell που ουσιαστικά ήταν η πρώτη της ταινία. Δεν θέλω να σου δώσω λεπτομέρειες για τους κακούς της ταινίας, αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω το μόνο αρνητικό στοιχείο για μένα, τον βασικό κακό που αντιμετωπίζει η Wonder Woman στο τέλος και τον ενσαρκώνει ο “David Thewlis”, που ενώ είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός, εδώ δεν έδωσε το 100% της ερμηνείας του και γενικά δεν ταίριαζε. Αυτό είναι το βασικό αρνητικό της ταινίας.

Εντυπωσιακή φωτογραφία, ένα καλό δουλεμένο απλό στόρυ, όπως ταιριάζει σε μια ταινία ηρώων, σωστή δόση love story και συγκίνησης, εντυπωσιακές απολαυστικές μάχες με βασικό ρόλο στη “Gal Gadot” , η DC τα έδωσε όλα σε αυτήν την ταινία που για μένα την καθιστά ίση με το “Man of Steel” ανυπομονώντας πλέον να δω την Wonder Woman στην επόμενη ταινία “Justice League ”. Πιστεύω πως αυτή η ταίνια έπρεπε να βγει νωρίτερα από το “Βatman v Superman” γιατί θα είχαμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Wonder Woman και θα μας εντυπωσίαζε ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά πρέπει να την δεις και να την απολαύσεις γιατί πραγματικά αξίζει. Την προτείνω ανεπιφύλακτα και στον γυναικείο πληθυσμό, ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα ποια είναι η Wonder Woman.

Βαθμολογία: 4/5

Christin K.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.