Σύνοψη

Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί.  Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν.

Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα.

Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Σε έναν κόσμο που δεν επιτρέπονται πάνω από 1 παιδί , ο πατέρας … (Willem Dafoe) κρατάει μυστικά από το κόσμο και τα 7 παιδιά του και τα μεγαλώνει με τα ονόματα της βδομάδας ώστε η κάθεμία να έχει την μέρα της ελεύθερα έξω στη κοινωνία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για what happened to monday

 

Καιρό είχα να δω τόσο πρωτότυπο σενάριο. Και να που για 1 ακόμα φορά η Νeflix επενδύει σε ένα έργο που αξίζει και σε μια πρωταγωνίστρια που κλέβει την παράσταση. Η ηθοποιός Νoomi Rapace  που την έχουμε γνωρίσει θριαμβευτικά στη ταινία «Prometheus«, με ταυτόχρονα να υποδύεται 7 ρόλους και συγκεκριμένα τις 7 αδερφές , εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες της και σε κάνει να ξεχνάς ότι βλέπεις το ίδιο άτομο επανηλλημένα σε όλη την υπόθεση . Συμπρωταγωνιστής της  ο Willem Dafoe ως πατέρας κάνει τη τιμή να εμφανιστεί για μια ακόμα φορά σε ταινία της Νetflix και για 2η φορά υποστηρίζει επάξια το ρόλο του, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι καταβάλλει κάποια εξωφρενική προσπάθεια για να ερμηνεύσει έναν σχετικά επιφανειακό ρόλο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για what happened to monday

 

Είναι μια ταινία δράσης, πλοκής που θα σε συναρπάσει, με ανεξέλεκτη και απροσδόκητη εξέλιξη μιας και νομίζεις πως ξέρεις από την 1η στιγμή πως θα εξελιχθεί. Ναι μεν κατά την διάρκεια της έχει κάποιες «κοιλιές» σεναριακά , επιφανειακοί διάλογοι ( βέβαια δε περιμένεις κάτι παραπάνω σε μια περιπέτεια), αλλά η πλοκή θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα και να σε συνεπάρει η ιστορία από μόνη της! Διάσημη προσθήκη στην ταινία η Glenn Close ως η κακιά της υπόθεσης ενώ το γύρω casting είναι αδιάφορο και τα εύσημα τα παίρνει η Νoomi Rapace , χωρίς να καταβάλλει επίσης κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς την βοηθάει και η επιφανειακή μεταμφίεση των χαρακτήρων. Όπως και να έχει μας έχει αποδείξει και σε άλλες ταινίες ότι είναι ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για what happened to monday

 

Γενικά, είναι ταινία που την ξεχώρισα από τις κλασσικές περιπέτειες του τελευταίου χρόνου, με δράση, ωμή βία που είναι χαρακτηριστικό του σκηνοθέτη Tommy Wirkola , σασπένς και ιδιαίτερη πλοκή . Αξίζει να την δεις και ιδιαίτερα στη μεγάλη οθόνη, καθώς αξίζει να απολαύσεις την μισο μελαγχολική βιοτεχνική ατμόσφαιρα που βγάζει καθώς διαδραματίζεται στο απώτερο μέλλον. Ιδανικό για τους λάτρεις κλασσικών φουτουριστικών περιπετειών.

Βαθμολογία : 3.5/5

Christin K.

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.