Σύνοψη

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει το απόλυτο ριζόρτ: το Vice. Εκεί όλα μπορούν να συμβούν και οι πελάτες μπορούν να ζήσουν τις πιο άγριες φαντασιώσεις τους με τεχνητά πλασμένους ανθρώπους που μοιάζουν, σκέφτονται και αισθάνονται σαν να είναι κανονικοί. Μία από αυτούς αποκτά συνείδηση και δραπετεύει, για να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά των μισθοφόρων του Μάικλς και ενός αστυνόμου που κάνει τα πάντα για να κλείσει το απάνθρωπο ριζόρτ.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Το Vice είναι μια ταινία φαινόμενο. Είναι η μοναδική ταινία που καταφέρνει να αντιγράψει τόσο πιστά ταινίες του είδους που αντιπροσωπεύει. Φυσικά μιλάω για ταινίες όπως το «The Island», το «Matrix», το «Dark City», το «The Truman Show» και πολλά άλλα. Και η λέξη «αντιγράφει» θεωρώ πως δεν είναι αρκετή. Θα μπορούσα καλύτερα να πω πως τα ξεπατικώνει χωρίς ιερό και όσιο.

 

 

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι μεγάλος fan των ταινιών επιστημονικής φαντασίας με έξυπνα σενάρια. Το Vice όμως «πνίγεται» μόνο του από τα πρώτα κιόλας λεπτά όπου αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι παίζει. Και να πεις ότι είναι μια αντιγραφή αλλά τουλάχιστον είναι κάπως καλά δουλεμένο και αξίζει μια προβολή, δεν ισχύει ούτε καν αυτό. Κι αυτό γιατί πέρα από τον εντελώς φθηνιάρικο τρόπο που προσπαθεί να παρουσιαστεί ένα εντελώς ανέμπνευστο σενάριο, η ταινία από ένα σημείο και μετά καταντάει ένα απλό αστυνομικό θρίλερ, οριοθετημένη στα πλαίσια ενός κακού επεισοδίου μιας αστυνομικής σειράς.

Το cast εντελώς άγνωστο αλλά παράλληλα και άπειρο αν και έτσι κι αλλιώς αυτό δεν αποτελεί βασικό πρόβλημα σε τέτοιες ταινίες. Συνήθως όμως όταν υπάρχει έστω ένας γνωστός ηθοποιός, σε τραβάει λίγο παραπάνω η ταινία. Στην περίπτωσή μας αυτός είναι ο Bruce Willis, ο οποίος όμως περιορίζεται αρκετά και δεν μπορεί να κάνει πολλά, με αποτέλεσμα να είναι απλά μια «γλάστρα» για να υπάρχει κι ένα όνομα.

 

 

Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ανέλπιστα κακό ή αλλιώς έναν κάδο απορριμάτων από ότι πέταγαν οι σεναριογράφοι των «The Island», «The Matrix» και «The Truman Show», με έναν σκηνοθέτη να πηγαίνει συνεχώς την κάμερα αριστερά και δεξιά καθ’όλη τη διάρκεια.

 

Βαθμολογία: 0.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.