Σύνοψη

Η Πιρίτα, μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει στον τοπικό μάγο της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια, αφού η ζωή της με τον σύζυγό της παρουσιάζει προβλήματα. Ένα λάθος όμως του μάγου θα μετατρέψει την Πιρίτα σε βαμπίρ, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να μεταμορφώνεται σε λευκό τάρανδο. Αυτός ο λευκός τάρανδος θα θεωρηθεί κακός οιωνός και οι κυνηγοί της περιοχής θα επιχειρήσουν να τον θανατώσουν. Η Πιρίτα προσπαθεί μάταια να κρύψει αυτή της την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λευκό τάρανδο και θα την κατηγορήσουν ως μάγισσα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ταινία τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (Φινλανδία).

Στο Φεστιβάλ Καννών τιμήθηκε με Βραβείο Καλύτερης Παραμυθένιας Ταινίας.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Πριν ξεκινήσω να παρακολουθώ τη συγκεκριμένη ταινία, επηρεάστηκα πολύ από τις διάφορες κριτικές και περιγραφές που διάβασα σε ξένες ιστοσελίδες, μιας και στη χώρα μας η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ και επομένως θεωρείται άγνωστη. Πίστεψα πως θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα, αλλά πολύ γρήγορα έβαλα φρένο στον ενθουσιασμό μου. Παρόλα αυτά όμως εντυπωσιάστηκα, όχι τόσο με την πλοκή της ιστορίας, αλλά με τις υπέροχες ασπρόμαυρες εικόνες της παγωμένης Λαπωνίας, με την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, αλλά και με τη μορφή που παρουσιάζονται τα γεγονότα.

Σχετική εικόνα

Η ταινία είναι ένας συνδυασμός από αισθηματικό δράμα, περιπέτεια εποχής, θρίλερ και φαντασία, ενώ παράλληλα συμπλέκει τον μύθο με τη μυθοπλασία…

Διαβάστε περισσότερα…

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.