Σύνοψη

Η ασφαλώς θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

Ο Τομ Κρουζ σε ένα ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει!

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Το remake της Μούμιας είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες, πρώτον λόγω της επιλογής του Tom Cruise στον πρωταγωνιστικό ρόλο και δεύτερον γιατί η ταινία αυτή σηματοδοτεί την αρχή του «Dark Universe» της Universal Pictures, στο οποίο θα δούμε κι άλλα διάσημα «τέρατα».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για the mummy 2017

 

Θα ξεκινήσω με τη σύγκριση (η οποία είναι αναπόφευκτη) με την παλιότερη «Μούμια», όπου πρωταγωνιστούσαν ο Brendan Fraser και η Rachel Weisz. Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η ταινία του 99′ ήταν πολύ πιο «light» με πιο πετυχημένο όμως χιούμορ, σε αντίθεση με το φετινό remake όπου κυριαρχεί η ατμόσφαιρα και τα οπτικά εφέ, βουτηγμένα σε ένα «κρύο» και σκοτεινό σενάριο (εξού και Dark Universe). Σαφώς η εικόνα και ο ήχος είναι κατά πολύ βελτιωμένα τώρα και είναι λογικό καθώς έχουν περάσει και 18 χρόνια και οι τεχνολογίες έχουν βελτιωθεί.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Alex Kurtzman, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως σεναριογράφος των Star Trek, Amazing Spiderman 2 και πολλών άλλων. Στο σενάριο όπως είναι επόμενο, συμμετέχει πάλι ο ίδιος μαζί με άλλους 5 (!). Σαν σύνολο όμως και σεναριακά και σκηνοθετικά, η ταινία δείχνει αδύναμη και άπειρη παρ’όλη την καταιγιστική της δράση και τα όμορφα οπτικά εφέ που είναι τα μόνα στοιχεία που σώζουν την κατάσταση.

Από ερμηνείες θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε την Sofia Boutella, τη θηλυκή πλέον μούμια, η οποία δίνει τον καλύτερό της εαυτό, σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό μακιγιάζ, για να δείξει όσο πιο ψυχεδελική γίνεται. Κατά τα άλλα το υπόλοιπο cast, συμπεριλαμβανομένου και του Tom Cruise, που για πρώτη φορά δείχνει άπειρος και έξω απ’τα νερά του, είναι όλοι από μέτριοι έως αδιάφοροι. Και για να μην αδικήσω τον Russel Crowe, ο οποίος υποδύεται έναν πολύ σημαντικό ρόλο για το νέο σύμπαν της Universal (spoiler δεν θα κάνω), θα πω πως αν δεν ήταν τόσο guest ο ρόλος του, θα είχε ένα ακόμη ατού η ταινία. Δυστυχώς όμως ο χαρακτήρας του χρησιμοποιήθηκε πολύ επιφανειακά και κυρίως για αφηγηματικούς λόγους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για the mummy 2017 tom cruise

 

Εν τέλη, μετά την προβολή της ταινίας θα συμπεράνετε ότι είδατε μια καλή ταινία δράσης/φαντασίας με πολύ καλά οπτικά εφέ και αρκετή ατμόσφαιρα. Μην περιμένετε όμως κάτι πολύ φρέσκο ούτε και κάποιο extra κλιπ στους τίτλους τέλους (άτιμη Marvel τι μας έχεις κάνει).

 

Βαθμολογία: 2.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.