Σύνοψη

Η Νέα Υόρκη κρύβει μεγάλα μυστικά, αλλά το μεγαλύτερο είναι ότι μάγισσες ζουν ακόμα ανάμεσα στους κατοίκους της. Καταδικασμένος σε αθανασία, ο τελευταίος εναπομείναντας κυνηγός μαγισσών, ο Κάουλντερ, είναι το μοναδικό που στέκει ανάμεσα στην ανθρωπότητα και σε μια νέα κυριαρχία των τρομακτικών και πανίσχυρων μαγισσών της Ιστορίας, μεταξύ αυτών της Βασίλισσας Μάγισσας, η οποία δεν θα σταματήσει σε τίποτα αν δεν επανακτήσει τον θρόνο της. Η μόνη που βρίσκεται να βοηθήσει τον Κάουλντερ στον αγώνα του, είναι μια όμορφη μάγισσα, σε μια συμμαχία που ο κυνηγός δεν θα πίστευε ότι θα έπραττε ποτέ.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Vin Diesel δοκιμάζει την τύχη του μαζί με τον σχεδόν άγνωστο Breck Eisner, σκηνοθέτη του Sahara. Η ταινία με τον «κλισέ» τίτλο «The Last Witch Hunter» υπόσχεται δράση, φαντασία και όλα τα συναφή. Ξεχωρίζει όμως από τον σωρό ταινιών με μάγισσες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια?

 

 

Η απάντηση είναι πως όχι. Όσο κλισέ είναι ο τίτλος της άλλο τόσο κλισέ είναι και η ίδια η ταινία, με πρωτοτυπίες μόνο σε κάποιες μάχες και στα οπτικά εφέ στα οποία έχει γίνει όντως πολύ καλή δουλειά. Από κει και πέρα το χάος. Ένα αδύναμο σενάριο με «κοιλιές χαρταετού», πότε μεγάλες και πότε μικρές, δανειζόμενη σκηνές από Harry Potter και Inception, μπασταρδεμένα με μάγους και μάγισσες που ζουν ανάμεσά μας στην μοντέρνα καθημερινή ζωή και όλα αυτά μετά από μια εισαγωγή αλά Game Of Thrones μαζί με Vikings.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για the last witch hunter 2015

 

Μέσα σε όλα αυτά πρωτοστρατεί ο Vin Diesel ο οποίος ναι μεν είναι έξω απ’τα νερά του αλλά τουλάχιστον παραμένει συμπαθής και δεν είναι κακός, όπως και ο Michael Caine που μόνο απαρατήρητος δεν περνά. Αρκετά πειστική είναι και η ερμηνεία της Rose Leslie από το Game Of Thrones. Αυτός που χαλάει εντελώς την «πιάτσα» ερμηνειών είναι ο Elijah Wood ο οποίος δείχνει να μην ξέρει που πάνε τα 4 και είναι εντελώς εκτός κλίματος, μην μπορώντας να ξεκολλήσει από την ταμπέλα του Frodo.

 

Θέλετε κι άλλα για να πειστείτε ότι η ταινία είναι κυρίως μια αρπαχτή? Όταν τη δείτε θα καταλάβετε ότι η 1 ώρα και 45 λεπτά διάρκειας περνούν πολύ πιο αργά απ’ότι θα φανταζόσασταν κάνοντάς την ακόμη πιο ανούσια με φθηνιάρικες ατάκες και σχεδόν ανύπαρκτο χιούμορ.

 

 

Ομολογώ πως περίμενα πολύ περισσότερα ακόμη κι από μια ταινία με τέτοιο τίτλο. Το μόνο που σου μένει όμως τελικά είναι το εντυπωσιακό CGI και ένας Vin Diesel που ζει στη γη για 800 χρόνια και κυνηγάει μάγισσες.

 

Βαθμολογία: 1/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.