Σύνοψη

Με το έθνος του Πάνεμ να βρίσκεται σε ολοκληρωτικό πόλεμο, η Κατνίς ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση με τον πρόεδρο Σνόου. Κοντά στους πιστότερους φίλους της, ξεκινάει την αποστολή με την Επαρχία 13 για ένα παράτολμο σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Κάπιταλ, ο οποίος έχει πλέον παθιαστεί με τον αφανισμό της.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Μετά το άδοξο και ανούσιο Mockingjay Part 1, έρχεται και η τελευταία ταινία για να ολοκληρώσει την τετραλογία και να κλείσει επιτέλους αυτό το «γλυκόπικρο» κεφάλαιο που λέγεται Hunger Games. Σκηνοθέτης ξανά ο Francis Lawrence που έχει αναλάβει το franchise από την 2η ταινία.

 

 

Να θυμίσω ότι οι ταινίες Mockingjay Part 1 και Part 2 ήταν αρχικά μία ταινία η οποία διαχωρίστηκε σε δύο για εμπορικούς λόγους. Μετά την πλήρη απογοήτευση που μου προσέφερε απλόχερα το πρώτο, το οποίο αποδείχτηκε απλά ένα μεταβατικό στάδιο για το δεύτερο, πίστευα πως τώρα θα τα δώσουν όλα για να κλείσουν την τετραλογία όπως πρέπει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσπάθησαν καθόλου. Αν σας απογοήτευσε κι εσας το ένα, θα σας απογοητεύσει και το άλλο, καθώς επιμένει στα ίδια και τα ίδια γεγονότα με φόντο την προπαγάνδα και πέρα από μία εντυπωσιακή μάχη με τους «μεταλλαγμένους» (όπου και μας κούνησε λίγο απ’τη θέση μας), η ταινία επιμένει να παραμένει μέσα σε κτήρια και υπόγεια και διατηρεί την εσωστρέφεια που είχε και η προηγούμενη σε τεράστιο βαθμό.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για hunger games mockingjay part 2 2015

 

Αν λάβουμε υπόψιν και την εξωφρενικά μεγάλη διάρκεια, αυτό που σου μένει είναι μια κουραστική ταινία μεγάλων διαλόγων, κάτι εντελώς διαφορετικό δηλαδή απ’ότι μας είχαν συνηθίσει οι 2 πρώτες ταινίες που ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπείς με ένα καλό balance ανάμεσα σε δράση και σενάριο και ο υπεύθυνος φωτογραφίας μας εμπλούτιζε με όμορφα τοπία έστω και ψηφιακά . Η σκηνοθεσία είναι όπως την έχουμε συνηθίσει, κυρίως στο χέρι και με κάποια πλάνα που πλησιάζουν σε ατμόσφαιρα ακόμη και το Alien. Να σημειωθεί επίσης πως όλες οι σκηνές δράσης βρίσκονται και στα trailer της ταινίας.

Κανείς δεν μπορεί βέβαια να μην βγάλει για άλλη μια φορά το καπέλο στην Jennifer Lawrence που αποτελεί το Α και το Ω όλων των Hunger Games και χωρίς την εκφραστική και πεισματάρικη ερμηνεία της θα μιλούσαμε για κάτι πολύ πιο απλοϊκό. Είναι η μοναδική που από μόνη της καταφέρνει να ανεβάσει έστω και μία μονάδα την ταινία (εξού και η βαθμολογία), παρ’όλη την «παρέλαση» από guest ηθοποιούς κυρίως από διάσημες σειρές.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για hunger games mockingjay part 2 2015

 

Έτσι λοιπόν κλείνει το κεφάλαιο «Hunger Games» με την τελευταία ταινία μάλιστα να την έχει δει «Lord Of The Rings» και να προσπαθεί να φτιάξει ένα «γλυκόπικρο» και άπειρο outro μισής ώρας δείχνοντας στον απόηχο όλης της επανάστασης, το μετά. Δηλαδή πως συνεχίζεται η ζωή της Katniss και του Peeta φτάνοντας μέχρι τα όρια του να αγγίξει «Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι». Προσωπικά αποτελεί ένα απ’τα χειρότερα κλεισίματα σειρών ταινιών που έχω δει. Ευτυχώς τουλάχιστον τέλειωσε.

 

Βαθμολογία: 1/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.