Σύνοψη

Ο Τζιμ Μπένετ είναι ένας άνθρωπος που παίρνει ρίσκα. Τόσο καθηγητής, όσο και τζογαδόρος, αλλά και γιος μιας πλούσιας γυναίκας με την οποία έχει δύσκολη σχέση, ο Τζιμ βάζει το κεφάλι του σε ρίσκο, όταν δανείζεται από έναν μαφιόζο και προσφέρει ως αντίτιμο αν χάσει την ίδια του τη ζωή. Παίζοντας στα άκρα, τραβάει την προσοχή του Φρανκ, ενός ντόπιου μεγαλοκαρχαρία με πατρικό ενδιαφέρον για τον Τζιμ. Και καθώς η ερωτική του σχέση με μια του φοιτήτρια γίνεται ολοένα και πιο βαθιά, ο Μπένετ νιώθει ότι πρέπει να πάρει το απόλυτο ρίσκο για μια δεύτερη ευκαιρία.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Είναι κάποιες φορές που αναρωτιέσαι πως σκέφτονται εκεί στο Hollywood και πως νομίζουν πως θα κάνουν επιτυχία. Το The Gambler είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Κι αυτό το λέω καθαρά αρνητικά, καθώς καθ’όλη τη διάρκεια έψαχνα να βρω αν υπήρχε σενάριο σε αυτή την ανούσια παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg.

 

 

Δυστυχώς βέβαια δεν βρήκα κάποιο ίχνος ουσιαστικού σεναρίου για να υποστηρίξει μια ταινία 1.5 ώρας περίπου. Τα πράγματα είναι απλά… ένας καθηγητής είναι τόσο εθισμένος με τον τζόγο (όπως άλλωστε λέει και ο τίτλος της ταινίας) που ότι λεφτά και να του δανείσουν τοκογλύφοι και συγγενείς, τα παίζει κατευθείαν σε χαρτιά και ρουλέτες χωρίς να έχει την αίσθηση του πότε να σταματήσει, με αποτέλεσμα να τα χάνει όλα εν τέλη και να χρωστάει παντού.

Εν ολίγοις αυτή ήταν η ταινία φίλοι μου με μοναδικό θετικό σημάδι την αρκετά καλή σκηνοθεσία του Rupert Wyatt (Rise Of The Planet Of The Apes) που φυσικά δεν είναι αρκετή όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Ο Mark Wahlberg φαίνεται πως βρίσκεται εδώ για μια απλή «αρπαχτή», καθώς παίζει όλη την ώρα λες και βαριέται. Να σημειωθεί πως ο Wahlberg είναι και παραγωγός της ταινίας.

Και δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο Jim (Wahlberg) συζητούσε τα ψυχολογικά του με έναν μαθητή του από την τάξη (όταν θυμόταν ότι ήταν καθηγητής) και μια μαθήτριά του την εξύψωνε πάνω απ’όλους στην τάξη ως την τέλεια μαθήτρια, ενώ φυσικά αυτή τον θαύμαζε και στη συνέχεια ξαφνικά δέθηκαν και άρχισαν να συζητούν τα πάντα σαν ζευγάρι (κλασικές βολικές σεναριακές υπερβολές για να προχωρήσει το «σενάριο»).

 

 

Μου θύμισε το πρόσφατο και μέτριο Wild Card με τον Statham το οποίο όμως είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον γιατί είχε και πιο επιβλητικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το The Gambler αποτελεί το μελανό σημείο της καριέρας του Wahlberg και σίγουρα την χειρότερη ταινία που έχει παίξει εως τώρα.

 

 

Βαθμολογία: 0.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.