Σύνοψη

Γνωρίζοντας ότι ο γιος του, Γουίλ, έχει εξελιγμένο καρκίνο, ο Ρέι Κάτερ πετυχαίνει να αποφυλακιστεί εννιά μήνες από το προγραμματισμένο. Παρότι τώρα θέλει να πάρει τον ίσιο δρόμο, ο σκοτεινός άντρας που τον βοήθησε να βγει θέλει την αποπληρωμή του. Η δουλειά που τον θέλει είναι να κλέψει τον πίνακα του Μονέ, «Γυναίκα με Ομπρέλα», από το μουσείο όπου εκτίθεται και να τον αντικαταστήσει με έναν πλαστό τόσο τέλειο, που κανένας δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Ο Ρέι είναι σίγουρα αυτός που μπορεί να φέρει πέρας τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να κάνει πραγματικότητα τις τελευταίες επιθυμίες του γιου του.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Σκηνοθετημένο από τον άγνωστο Philip Martin, το The Forger εκ πρώτης όψεως δείχνει μια ταινία συνηθισμένη. Παρ’όλα αυτά σε κεντρίζουν οι ερμηνείες των John Travolta και Christopher Plummer και στη συνέχεια ένα σενάριο «προσγειωμένο» μεν, αλλά ενδιαφέρον δε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για the forger movie

 

Αυτό το λέω γιατί ενώ αρχικά μου φάνηκε πολύ κλισέ-δραματικό (και δεν συμμαζεύεται), μόλις περνάει το πρώτο μισάωρο η ταινία προχωράει πιο ανέμελα, βρίσκοντας τον δρόμο και τον χαρακτήρα της και δεν κουράζει τόσο (πέρα από 2-3 «χαλαρά» και περιττά σημεία).

 Ο Travolta τελευταία έχει πάρει την κάτω «volta», σε ότι αφορά τις ταινίες που πρωταγωνιστεί, εδώ όμως μας παρουσιάζει κάτι αληθινό, βγαλμένο μέσα απ’τη ζωή. Έναν καλό σαμαρείτη, που όχι μόνο έχει μετανιώσει για τα λάθη του παρελθόντος αλλά ρισκάρει παράνομα να βγει από τη φυλακή πριν εκτίσει όλη την ποινή του και αυτό τον οδηγεί αρχικά στην συμφιλίωση και το δέσιμο με τον γιό του και στη συνέχεια στην ολική λύτρωση μέσω μιας τελευταίας «δουλειάς».

 

Δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα σκηνοθετικά ή στους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς τομείς της ταινίας, αλλά μπορώ τουλάχιστον να εκτιμήσω πως η ταινία βλέπεται, παρ’όλους τους χαμηλούς της τόνους και να σημειωθεί πως στο τελευταίο μισάωρο μεταμορφώνεται εν μέρη σε ταινία αγωνίας με μικρές δόσεις περιπέτειας. Αυτό από μόνο του κέρδισε από μένα έναν βαθμό παραπάνω.

 

 

Το The Forger είναι από τις ταινίες που αν του δώσεις τον απαραίτητο χρόνο σε ανταμείβει και δείχνει να ξεχωρίζει κάπως από τη «μάζα» ταινιών του είδους που στην πλειοψηφία τους δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα και αναλώνονται.

 

Βαθμολογία: 2.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.