Σύνοψη

Ένας μοναχικός τσαγκάρης της Νέας Υόρκης αισθάνεται ότι η ζωή τον έχει προσπεράσει, αφού το μόνο που κάνει είναι να επισκευάζει παπούτσια ανθρώπων που ζουν την περιπέτεια, πάνε διακοπές, έχουν οικογένειες. Τα πάντα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει πως έχει κι ο ίδιος ένα παράδοξο οικογενειακό χάρισμα. Αυτό του επιτρέπει να μπαίνει κυριολεκτικά στα παπούτσια των πελατών του και να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Adam Sandler έχει καιρό να μας διασκεδάσει με μια καλή κωμωδία (αν θυμάμαι καλά η τελευταία του διασκεδαστική ταινία ήταν το You Don’t Mess With The Zohan του 2008!!). Συνεπώς δεν περίμενα πολλά όταν πήγα να δω το The Cobbler.

 

Σχετική εικόνα

 

Η φράση «μπες λίγο στα παπούτσια του άλλου», στο The Cobbler γίνεται πραγματικότητα. Αυτή την ιδέα είχαν οι σεναριογράφοι Paul Sado και Thomas McCarthy, με τον δεύτερο να έχει και τα ηνία της σκηνοθεσίας, σε μια ταινία όπου ο τσαγκάρης Adam Sandler βρίσκει κάτι μαγικό όταν φτιάχνει τα παπούτσια των πελατών του με την παλιά μηχανή του πατέρα του. Η ταινία εμφανώς δεν είναι μια «ρηχή» κωμωδία, καθώς το δραματικό στοιχείο είναι αρκετά έντονο.

Μετά το μεγάλο «μπαμ» όμως, όπου και ο Max (Sandler) ανακαλύπτει το αφύσικο φαινόμενο του να φοράει τα παπούτσια κάποιου και να παίρνει την μορφή του, η πρωτοτυπία χάνεται μαζί με την έμπνευση. Ενώ θα μπορούσαν να κατασκευάσουν απίστευτα σκηνικά με πολλά διαφορετικά άτομα, επικεντρώνονται μόνο σε μία ιστορία που μπλέκει ο πρωταγωνιστής λόγω… παπουτσιών και στο μυστήριο της μηχανής που είχε ο πατέρας του, μια ιστορία αρκετά προβλέψιμη και «safe» για happy end.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο συναντάμε για πολλοστή φορά τον φίλο του Sandler, Steve Buscemi στον ρόλο του γείτονα-κουρέα. Επίσης ο guest star της ταινίας δεν είναι άλλος από τον Dustin Hoffman, o οποίος προσθέτει μόνο θετικούς πόντους. Οι υπόλοιποι αν και άγνωστοι είναι αρκετά συμπαθητικοί. Ο Sandler είναι ακριβώς ίδιος και απαράλλαχτος όπως τον ξέρουμε (εξάλλου δεν περιμένουμε και πολλά), αυτό που τον βοηθούσε όμως σε όσες ταινίες του άξιζαν είναι η καλή εμπνευσμένη κωμωδία, που δυστυχώς είναι σχεδόν ανύπαρκτη εδώ (εξαιρείται βέβαια το «Reign Over Me» όπου ήταν η μόνη σοβαρή ταινία που άξιζε και με το παραπάνω).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για the cobbler 2015

 

Το The Cobbler σίγουρα ξεχωρίζει από τις σαχλότητες που έχει βγάλει ο Sandler τα τελευταία χρόνια. Σαν σοβαρή ταινία κάτι λέει, αλλά θα έπρεπε για μένα να εστιάσουν πιο πολύ στο χιούμορ και λιγότερο στο δράμα που θα μπορούσε να βγει απ’όλο αυτό, γιατί αναλώνεται και κουράζει σε σημεία μέχρι να σου αποκαλύψει την υποτιθέμενη ανατροπή στο τέλος (αν δεν την έχεις προβλέψει ήδη μόνος σου).

 

Βαθμολογία: 2.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.