Σύνοψη

Η ζωή του πρώην κυβερνητικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς αναστατώνεται εκ νέου όταν κατηγορείται για φόνο που δεν διέπραξε. Καθώς καταδιώκεται από έναν αστυνομικό που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ο Μιλς εκμεταλλεύεται τις ιδιαίτερες ικανότητες του για να βρει τον αληθινό δολοφόνο και να αποκαταστήσει την τάξη με τον προσωπικά μοναδικό του τρόπο.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Liam Neeson επιστρέφει για άλλη μια φορά σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας του… αυτόν του «Δεν σε ξέρω, αλλά θα σε βρω και θα σε σκοτώσω». O Luc Besson ξέρει τις απαιτήσεις του κοινού του και μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος ως σκηνοθέτης, αλλά έχει αναλάβει την παραγωγή ουκ ολίγων ταινιών του είδους, όπως τα «Taxi», τα «Transporter» αλλά και τα προηγούμενα «Taken».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για taken 3

 

Η τριλογία συμπληρώθηκε λοιπόν και λίγο πολύ ξέρουμε τι θα δούμε… δράση, ξύλο, πιστολίδι, κυνηγητό γύρω από έναν ρόλο γραμμένο πάνω στον καλοπληρωμένο Liam Neeson. Σεναριακά το Taken 3 είναι πολύ αδύναμο (δεν είχαν αφήσει και κανέναν άλλο για «αρπαγή»), έτσι το μόνο που έμενε να δώσουν βάση ήταν στην ένταση, με μια πολύ καλή σκηνοθεσία ώστε να αυξηθούν οι δόσεις αγωνίας και η αλήθεια είναι πως<em><strong> προστέθηκε ακόμη περισσότερη δράση από τα προηγούμενα. Αν λοιπόν ξέρεις τι περιμένεις να δεις και δεν έχεις μεγάλες φιλοδοξίες, το Taken 3 είναι μια από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες για αυτούς που αγαπάνε την περιπέτεια. Έχει που και που το ψεματάκι του, αλλά ευτυχώς δεν υπερβάλει πολύ και κρατάει σταθερά τον χαρακτήρα των προηγούμενων.

Ο Liam Neeson είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικός, όπως και η Maggie Grace που είναι αρκετά πειστική ως κόρη του και δείχνει να έχει εξελιχθεί υποκριτικά. Ο Forest Whitaker είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη ως ο αντικειμενικός μπάτσος που έχει μεν τα κολλήματά του αλλά τα πιάνει όλα, αρκεί όμως να τον βοηθούσε ο ρόλος λίγο περισσότερο, γιατί μοιάζει να κάνει όλη τη δουλειά «από το γραφείο», καθώς δεν καταφέρνει ποτέ να βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για taken 3

 

Συνεπώς το Taken 3 μόνο ενδιαφέρον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μπορεί να χάνει αρκετά αλλά σε κερδίζει η ασταμάτητη δράση του, με τις απαραίτητες ανατροπές για να ρολάρει το story και φυσικά ο «τα σπάω όλα» Liam Neeson, ο οποίος παρ’όλο που κοντεύει τα 63 του χρόνια συνεχίζει την ποιοτική δράση και μας γεμίζει αδρεναλίνη και αγωνία μέσα από τις ταινίες του.

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.