Σύνοψη

Η Σούζαν Κούπερ είναι μια σεμνή αναλύτρια της ΣΙΑ και ο εγκέφαλος πίσω από τις πλέον επικίνδυνες αποστολές της υπηρεσίας. Δεν μπαίνει ποτέ μέσα στη φωτιά και αναλόγως δεν είναι αυτή που παίρνει τα παράσημα. Όταν, όμως, ο συνεργάτης της και ένας από τους κορυφαίους πράκτορες βρίσκονται σε κίνδυνο, παίρνει την ευθύνη να γίνει μυστική πράκτορας και να διεισδύσει στον κόσμο ενός φονικού εμπόρου όπλων, γλυτώνοντας τον πλανήτη από όλεθρο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες:

  • Καλύτερης Ταινίας
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου (Melissa McCarthy)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Η Melissa McCarthy (πολλοί θα τη θυμάστε στο Identity Thief ή στη σειρά Mike & Molly) δοκιμάζει το «ταλέντο» της σε κωμωδία δράσης αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του άγνωστου (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) Paul Feig.

 

spy thecinema

 

Το Spy είναι η κλασσική κατασκοπευτική κωμωδία για φέτος. Και λέω «κλασσική, γιατί αν θυμάστε ταινίες όπως το «I Spy» ή το «Get Smart» θα δείτε πως και το «Spy» κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Δυστυχώς αυτό που κυριαρχεί είναι το σαχλό χιούμορ και προσωπικά πιο πολύ με διασκέδασαν οι ατάκες και κάποιες μεταμφιέσεις του Statham, που έχει συμπληρωματικό ρόλο, παρά η βασική πρωταγωνίστρια. Η ταινία πρωτοτυπεί αρχικά με την ιδέα της εύσωμης πράκτορα γραφείου της CIA, Susan, να τοποθετείτε σε κανονική αποστολή, μιας και δεν θα την υποπτευθεί κανείς.

 

Όταν όμως ξεφεύγουμε από την εισαγωγή και πάμε στο βασικό σκέλος, παρατηρούμε πως τελικά η συνταγή δεν είναι και τόσο πετυχημένη. Υπάρχουν κάποιες σκηνές που αξίζουν, όπως για παράδειγμα η μάχη 2 γυναικών με κουζινικά (!), αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό της η ταινία μόνο σαχλή μπορεί να χαρακτηριστεί. Και ενώ υπάρχουν ιδέες τελικά δεν αξιοποιούνται κι έτσι  το ενδιαφέρον χάνεται. Ο Jude Law επίσης είναι αδιάφορος, ενώ αυτή που θα μπορούσαμε να πούμε ότι «νιώθει» πολύ καλά το ρόλο της είναι η Rose Byrne (Insidious, X-Men: First Class).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για spy 2015

 

Εν τέλη, πολύς κόπος για το τίποτα (αν υπήρξε και κόπος βέβαια για να δημιουργηθεί όλο αυτό, καθώς πέραν της αρχικής ιδέας αμφιβάλλω αν ο σεναριογράφος είχε έμπνευση). Η ταινία κατά τα άλλα βλέπεται αλλά δεν σου μένει…

 

Βαθμολογία: 1.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.