Σύνοψη

Ο Πίτερ Πάρκερ πάει εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη (Βενετία, Λονδίνο, Πράγα) με το σχολείο του, και αποφασίζει να αφήσει τον Σπάιντερμαν (δηλαδή τη στολή του) πίσω στη Νέα Υόρκη. Όμως στο ταξίδι τον βρίσκει ο Νικ Φιούρι και του αναθέτει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των Elementals. Στο πλευρό τους θα βρεθεί και ο Κουέντιν Μπεκ / Mysterio.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Spidey επιστρέφει πιο κεφάτος από ποτέ σε ένα κρίσιμο σημείο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Στα σκηνοθετικά ηνία, όπως και στο “Homecoming”, έχουμε ξανά τον Jon Watts ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές επιστρέφουν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για spider-man far from home ποστερ

 

Αμέσως μετά τα καταλυτικά συμβάντα του “Avengers: Endgame”, ο Spiderman (Tom Holland) θέλει να ξεκουραστεί και αποφασίζει να πάει διακοπές με το σχολείο του στο εκπαιδευτικό ταξίδι που έχουν κανονίσει στην Ευρώπη. Παράλληλα θέλει να εκφράσει με ρομαντικό τρόπο τα συναισθήματά του για την MJ (Zendaya). Φυσικά όταν είσαι υπερ-ήρωας τίποτα δεν πάει όπως το προγραμματίζεις. Έτσι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μια καινούρια απειλή, τους Elementals, τεσσάρων αθάνατων πλασμάτων που κυβερνούσαν στη Γη πριν από την εποχή της Ατλαντίδας.

Όπως και στο προηγούμενο Spiderman, φαίνεται απ’την αρχή η όρεξη που υπάρχει και οι δυναμικές της ταινίας, από δράση σε εφηβικούς έρωτες και από Ευρωπαϊκά τοπία σε εκπληκτικά οπτικά εφέ. Το γεγονός ότι όλα διαδραματίζονται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης δίνει μια νέα φρεσκάδα στο ήδη ευδιάθετο κλίμα που επικρατεί (σε σημεία θυμίζει και λίγο την ταινία “Eurotrip”). Η ταινία είναι εξαιρετικά προσεγμένη σε όλους τους τομείς, αν εξαιρέσουμε λίγο από αυτό το σενάριο όπου υπάρχουν μερικές τρύπες που δεν έχουν “μπαλωθεί”. Έχουμε αρκετές ανατροπές (άλλωτε βολικές για το σενάριο και άλλωτε με αρκετή άμπνευση), ενώ έχουμε μια αρκετά καλή ροή έτσι ώστε να μην γίνει κουραστικό το δίωρο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για spiderman far from home

 

Στον ρόλο του Spidey επιστρέφει ξανά ο Tom Holland, ο οποίος πλέον έχει δεθεί απόλυτα με τον χαρακτήρα του και μάλιστα δίνει την εντύπωση πως το σενάριο έχει γραφτεί με βάση τον ίδιο τον ηθοποιό. Φυσικά εδώ δεν έχει τον μέντορά του (σ.σ. Iron Man), αλλά μας δείχνει πως προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλειά του και να ακολουθήσει, όσο μπορεί, την πορεία του. Στο πλευρό του έχουμε πάλι τον κολλητό του φίλο, Ned (Jacob Batalon), ο οποίος εδώ αναπτύσσεται περισσότερο σαν χαρακτήρας. Αμφιλεγόμενα τα σχόλια για τον Jake Gyllenhaal ως Mysterio, καθώς είτε δεν τον βοήθησε η ταινία όσο θα έπρεπε να αναδειχτεί, είτε ο ίδιος δεν πήρε το ρόλο του τόσο σοβαρά. Εκφράζει μια μικρή “τρέλα” όπως επιβάλεται (προσωπικά θα την ήθελα σε μεγαλύτερες δόσεις), αλλά σε γενικές γραμμές η ερμηνεία του είναι μονοδιάστατη και ελαφρώς «χλωμή» για τα δικά του δεδομένα.

 

Σχετική εικόνα

 

Παρ’όλες τις μικρές του ατέλειες, το “Spiderman: Far From Home” δεν παύει να είναι μια απολαυστική ταινία, με τον κεντρικό της χαρακτήρα να έχει βρει απόλυτα τα “πατήματά” του και από πίσω την υποστήριξη μιας Marvel σε συνεργασία με τη Sony σε τρελά κέφια. Όλα δείχνουν πως θα είναι το Blockbuster του φετινού καλοκαιριού. Ως συνήθως, μείνετε μέχρι το τέλος, καθώς υπάρχουν 2 «δωράκια».

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.