Σύνοψη

Ο Μπίλι «The Great» Χοπ είναι ο μποξέρ πρωταθλητής μέσω βαρών, του οποίου η ανορθόδοξη τεχνική, ονομαζόμενη ως «Southpaw», έχει καθιερωθεί ως μια βίαιη τακτική επίθεσης. Αυτή προέρχεται από τα ίδια τα συναισθήματα του Μπίλι, μια μίξη ανεπάρκειας, απόγνωσης στην ανεύρεση αγάπης, χρήματος και δόξας. Με μια όμορη οικογένεια, πλούσιο σπίτι και οικονομική ευρωστία, ο Μπίλι είναι κυρίαρχος μέσα κι έξω από τα ρινγκ, μέχρι που ένα τραγικό δυστύχημα σκοτώνει τη σύζυγο του και τον αφήνει ψυχικά μετέωρο. Πλέον, το ποτό και τα ναρκωτικά είναι στο πλάι του, η κόρη του αρπάζεται από την πρόνοια και η τράπεζα κατάσχει το σπίτι του. Εκεί εμφανίζεται ένας πρώην μποξέρ, ο «Τικ», πρόθυμος να τον ανεβάσει και πάλι ψηλά, αλλά μέσω των δικών του κανόνων ηθικής.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Gake Gyllenhaal τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε ένα τέρας ερμηνείας και μας αποκαλύπτει ότι πιο παλιά απλά μας «τρόλαρε» στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε, ξεδιπλώνοντας ένα εξαιρετικό ταλέντο στις τελευταίες του ταινίες που σε κάνει να τον δεις με άλλο μάτι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για southpaw movie cover

 

Το Southpaw δεν είναι μια ταινία που θα σου φανεί πρωτότυπη. Κινείται ανάμεσα στα μονοπάτια του «Rocky» και του «Million Dollar Baby», όμως η ιστορία του είναι πιο δυνατή και όχι τόσο «σάπια» όσο το «The Fighter». Το σενάριο υπογράφει ο Kurt Sutter που μόνο άγνωστος δεν είναι καθώς ήταν ο βασικός σεναριογράφος του «Sons Of Anarchy». O Antoine Fuqua, μετά το Olympus Has Fallen και το The Equilizer, μας δείχνει ότι μετά από κάθε ταινία ωριμάζει όλο και περισσότερο και η σκηνοθετική του πτυχή, με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λήψεις με θολώματα και άλλες από την θέση του μποξέρ είναι το κερασάκι στην τούρτα για αυτή του την ταινία.

 

 

Για τον Gyllenhaal έχω να πω πολλά αλλά θα περιοριστώ για να μην μακρυγορήσω. Μετά λοιπόν την άριστη ερμηνεία του στο Nightcrawler, ο ηθοποιός τα δίνει πάλι όλα και μας παρουσιάζει άλλη μια απ’τις καλύτερες ερμηνείες της μεγάλης, όπως φαίνεται, καριέρας του. Είναι ένας ήσυχος γίγαντας, με τα ξεσπάσματά του και μαλακώνει όταν και όποτε πρέπει. Μαζί του η γοητευτική Rachel McAdams που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει και ο Forest Whitaker στο ρόλο του «σοφού» προπονητή που έχει πολλά να πει και λίγα λέει. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί και η ερμηνεία της μικρής Oona Laurence ως κόρη του πρωταγωνιστή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για southpaw

 

Το Southpaw είναι μια ταινία που σαφώς θα σε τραβήξει από τα πρώτα λεπτά, καθώς δεν μένει μόνο γύρω από το μποξ αλλά σου δείχνει παράλληλα μια δυνατή ιστορία αγάπης και εκδίκησης σωστά μοιρασμένη και για να μην κουράζει. Αν έδινε και λίγο παραπάνω χρόνο στο τέλος μετά τον τελευταίο αγώνα για να γίνει μια σωστή αναφορά στον δολοφόνο και να φτάσει στο «ζενίθ» της εκδίκησης για να μάθουμε και τι έγινε με αυτόν θα μιλούσαμε για μια σχεδόν άριστη ταινία. Παρ’όλα αυτά δείτε το, αξίζει.

 

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.