Σύνοψη

Ένα λουκάνικο ξεκινά τη μακρά αναζήτηση της αλήθειας περί της ταυτότητας της ύπαρξης του. Αρχικά, στο σούπερ-μάρκετ όλα μοιάζουν όμορφα κι ωραία, γύρω από τα υπόλοιπα τρόφιμα, ως τη στιγμή που κάποια νοικοκυρά επιλέγει αυτό και άλλους γύρω του για το καροτσάκι της. Ο ήρωας θα βρεθεί στην κουζίνα και εμπρός της τραγικής αλήθειας: είναι φαγώσιμο. Μαζί με άλλα τρόφιμα που επιβίωσαν του πρώτου κύματος σφαγής, ξεκινούν την οδύσσεια αναζήτησης, αλλά και τρόπο να γλυτώσουν.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Όσοι έχετε δει το trailer του Sausage Party θα έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Όσοι πάλι δεν έχετε δει κάτι προσοχή… η ταινία παρ’όλο που μοιάζει με παιδική δεν προορίζεται για μικρά παιδιά. Εξάλλου είναι χαρακτηρισμένη για άνω των 17 ετών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για sausage party 2016

 

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια ψηφιακή ταινία (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φαντασίας) για ενήλικες. Ξεχάστε ότι έχετε δει μέχρι τώρα και προετοιμαστείτε για καφρίλες, βρόμικο χιούμορ, σπλάτερ και μπόλικο βρισίδι από… διάφορα προϊόντα του supermarket. Ναι καλά ακούσατε. Θα δείτε «ζωντανά» αρσενικά λουκάνικα που ερωτεύονται θυλικά ψωμιά hot-dog, cornflakes, μπισκότα, μπουκάλι τεκίλα και ότι άλλο θα μπορούσατε να συναντήσετε σε ένα supermarket, να μιλούν άπταιστα αγγλικά βαπτίζοντας ο ένας τον άλλο με πολλά γνωστά «επίθετα». Όλα τα «ζωντανά προϊόντα» λοιπόν έχουν τους ανθρώπους ως θεούς και μόλις τους διαλέξει κάποιος πιστεύουν πως θα πάνε στον παράδεισο. Φυσικά, όπως ξέρουμε όλοι μας, τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουν.

Image result for sausage party

 

Σίγουρα θες κάποια ώρα αρχικά για να συνηθίσεις να βλέπεις ένα αλεύρι, ένα τάκο ή ένα κλύσμα (!!!) να μιλάνε και πόσο μάλλον να συνηθίσεις το χιούμορ τους και τα άπειρα σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά ομολογώ πως σαν πρωτοτυπία οι δημιουργοί είχαν μεγάλη έμπνευση και κέφι. Ειδικά στην σκηνή πολέμου με το αλεύρι (δεν θα πω περισσότερα) η ταινία έδωσε ρεσιτάλ καφρίλας/σάτιρας.

Στους ηθοποιούς συναντάμε πολλούς γνωστούς του Hollywood (κυρίως κωμικούς), όπως Seth Rogen και Jonah Hill (οι οποίοι συμμετέχουν και στο σενάριο), James Franco, Salma Hayek, Edward Norton, Paul Rudd και διάφορους άλλους, διατηρώντας έτσι την ποικιλία στις φωνές που «ζωντανεύουν» ένα ολόκληρο supermarket (και όχι μόνο).

 

Image result for sausage party

 

Οι μεγάλοι που βλέπετε πολύ τα παιδικά που έχουν κατακλύσει τον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια το πιο πιθανόν είναι να ενθουσιαστείτε, εκτός από μερικούς που ίσως δεν μπορούν να δεχτούν αυτό που συμβαίνει στην ταινία και τους φαίνεται υπερβολή και αφορμή για βρισίδι και αρλούμπες φαντασίας. Το Sausage Party δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία αλλά πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι έχει έμπνευση. Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά που θα πάτε supermarket θα δείτε τα προϊόντα με άλλο μάτι!

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

 

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.