Σύνοψη

Μια οικογένεια στα προάστεια στοιχειώνεται από δαιμονικές δυνάμεις. Επίκεντρο των επιθέσεων τους είναι η 8χρονη κόρη των Μπάουεν, η Μάντισον, που δεν αργεί να πιαστεί αιχμάλωτη των παραφυσικών δυνάμεων, με την απειλή να εξαφανιστεί για πάντα. Η οικογένεια τώρα πρέπει να βρει το θάρρος ώστε να μείνει ενωμένη και να νικήσει το κακό.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

 

Όσο κι αν προσπαθούσα να βρω λόγο ύπαρξης αυτού του remake δεν τα κατάφερα. Λίγο το χιλιοειπωμένο story, λίγο η ανέμπνευστη σκηνοθεσία και γύρω απ’όλα αυτά, ένα «περιτύλιγμα» προχειρότητας είναι αυτό που χαρακτηρίζει την ταινία κατ’εμε.

 

 

O Gil Kenan, μετά τα αδιάφορα Monster House και City Of Ember σκηνοθετεί ένα θρίλερ χωρίς ψυχή. Ουσιαστικά παίρνει το κλασικό έργο του 1982, το προσαρμόζει στην εποχή μας με όλα τα καλούδια που θα μπορούσε να βάλει (tablet, κινητά και κάθε είδους τεχνολογία), το «ντύνει» με μία άκρως μέτρια σκηνοθεσία, ενώ σε ιδέες «γέρνει» και λίγο προς το Paranormal Activity. Η ένταση εμφανίζεται αρκετά νωρίς και σε προετοιμάζει για ωμές απότομες σκηνές, οι οποίες όμως αποδεικνύεται πως είναι αρκετά περιορισμένες και όχι τόσο ωμές τελικά.

 

Θα μπορούσαμε να πούμε πως μετά τα μισά η ταινία χάνει εντελώς τον χαρακτήρα της και την ατμόσφαιρα που προσπαθεί να φτιάξει ξεφεύγοντας σεναριακά περισσότερο προς την παιδική ταινία φαντασίας και λιγότερο προς το θρίλερ σε πολλά σημεία. Αυτό γίνεται ανεξέλεκτα χωρίς κάποια βάση και η έλλειψη έμπνευσης χτυπάει κόκκινο. Αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει και η guest συμμετοχή του ηθοποιού Jared Harris ο οποίος είναι πολύ γνωστός από τη σειρά Fringe. Για ερμηνείες δεν το θεωρώ απαραίτητο να σχολιάσω κάτι μιας και όλα έχουν πάρει τον κατήφορο. Μοναδική «ελπίδα» η Kennedi Clements που υποδύεται το μικρό κοριτσάκι και κυρίως λόγω ύφους και φάτσας γράφει πολύ καλά στο φακό για ταινία θρίλερ.

 

 

Αν περιμένετε να τρομάξετε, μπορεί να γίνει αλλά όχι για πολύ. Μόλις καταλάβετε που το πάει η ταινία και τι προχειροδουλειά έχει γίνει μετά απλά θα περιμένετε να τελειώσει και να μπει στο «ράφι» μαζί με τις πάμπολλες ανούσιες ταινίες τρόμου που βγήκαν την τελευταία δεκαετία και απλά ξεχάστηκαν. Insidious και πάλι Insidious!!!

 

Βαθμολογία: 1/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.