Σύνοψη

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τον ολλανδικό μύθο του «Ιπτάμενου Ολλανδού». Πρόκειται για έναν καπετάνιο που καταδικάστηκε σε θάνατο, διότι από ζήλια σκότωσε την γυναίκα του που την υποπτεύτηκε άδικα. Όταν κατάλαβε το λάθος του, θεώρησε ότι η εκτέλεση είναι μικρή ποινή για το έγκλημά του, και ζήτησε από τον Θεό αυστηρότερη τιμωρία. Η παράκλησή του εισακούστηκε και καταδικάστηκε να περιπλέει ολομόναχος και αιωνίως με το πλοίο του την γη ολόκληρη. Κάθε 7 χρόνια όμως προσεγγίζει κάποια στεριά και παραμένει εκεί για 6 μήνες. Αν στο διάστημα αυτό γνωρίσει μια γυναίκα που θα τον αγαπήσει τόσο πολύ, ώστε να δεχτεί να πεθάνει μαζί του, τότε η κατάρα θα λυθεί και ο Ολλανδός θα αναπαυθεί πεθαίνοντας με την καλή του. Σε ένα λιμάνι των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας, δεσπόζει η προσωπικότητα της Πανδώρας, μια γυναίκα μοιραία, που παίζει με τον πόθο των ανδρών και τους οδηγεί στην καταστροφή. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα όπου στα ανοικτά του λιμανιού αγκυροβολεί το πλοίο του Ιπτάμενου Ολλανδού. Γνωρίζοντάς τον η Πανδώρα, θα νοιώσει μια ακατανίκητη έλξη γι αυτόν. Θα αλλάξει ο χαρακτήρας της και όλα δείχνουν ότι ίσως αυτή να είναι η μοιραία γυναίκα που με την αυτοθυσία της θα λυτρώσει τον Ολλανδό.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η Πανδώρα και ο ιπτάμενος Ολλανδός» είναι μία υπέροχη κλασική ταινία που καταφέρνει να σε κερδίσει αμέσως. Όλα σε αυτή την ταινία είναι τόσο καλοδουλεμένα και προσεγμένα, που δικαίως μπορούμε να πούμε ότι καταφέρνει να αγγίξει την τελειότητα.

Σχετική εικόνα

Η ταινία βασίζεται σε έναν παλιό ολλανδικό μύθο και ταυτόχρονα συνδυάζει τον συγκεκριμένο μύθο με τη μυθοπλασία. Παράλληλα, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν έντονες πινελιές ρομαντισμού και φαντασίας, πράγματα που μπορούν να δώσουν στο έργο ένα πιο μαγευτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα…

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.