Σύνοψη

Η δημοσιογράφος Αν Μίτσελ γράφει μια ψεύτικη επιστολή στην εφημερίδα της για έναν Τζο Ντο, ο οποίος θα αυτοκτονήσει για τα δεινά της κοινωνίας. Το άρθρο θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία και η εφημερίδα όχι απλά δεν θα απολύσει την δημοσιογράφο, αλλά θα αναζητήσει και Τζο Ντο. Το κατάλληλο πρόσωπο θα βρεθεί και είναι ο Τζον Γουίλουμπι, ένας άστεγος που θα αποδειχθεί κοινωνικά ευαισθητοποιημένος.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Σεναρίου (Richard Connell, Robert Presnell Sr.).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ο φιλόδοξος και πάντα επίκαιρος σκηνοθέτης Frank Capra βάζει και πάλι στο στόχαστρο την πολιτική σάτιρα καυτηριάζοντας τον κοινωνικό ξεπεσμό σε μία χώρα όπου έχουν ήδη αρχίσει να ισοπεδώνονται οι αξίες και τα ιδανικά. Ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων ταινιών του, «Ο πρίγκηψ των δολαρίων» (1936) και «Αμερική, η χώρα της ελευθερίας» (1939), παρουσιάζει ξανά τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνική ανασφάλεια αναγκάζει το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας να μηχανευτεί μία φανταστική ιστορία, που αποσκοπεί είτε σε προσωπικό συμφέρον, είτε στο να δημιουργηθεί μια αναταραχή γύρω από το όνομά του. Να τραβήξει δηλαδή την προσοχή… και μόνο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Meet John Doe (1941)

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για μία απλή πολιτική ταινία, αφού η πλοκή περικλείεται έντονα από το κωμικό στοιχείο, το οποίο κάνει την ταινία ακόμα πιο απολαυστική.

Διαβάστε περισσότερα…

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.