Σύνοψη

Μετά τον θάνατο του Στιβ ΜακΚένα, του συνεργάτη που αποδείχτηκε εχθρός, ο Άρθουρ Μπίσοπ αφήνει πίσω του τη «δουλειά» του επαγγελματία δολοφόνου. Αλλά όταν ο πλέον δεινός του εχθρός απαγάγει την αγάπη της ζωής του, αναγκάζεται να ταξιδεύσει ανά την υφήλιο για να επιτύχει τρεις απίθανα δύσκολες δολοφονίες, κάνοντας τις μάλιστα να μοιάζουν με ατυχήματα.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Κλασική ταινία «Statham» με τα όλα της. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τη νέα ταινία του διάσημου πλέον πρωταγωνιστή ταινιών δράσης. Καλώς ή κακώς για μερικούς, ο Jason Statham είναι ο μοναδικός που στην εποχή μας τηρεί την παράδοση της περιπέτειας που είχαμε μάθει στα 80’s και 90’s και προσωπικά πλέον όταν βλέπω τις παραγωγές που παίζει είναι σα να βλέπω Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger και Jackie Chan μαζί κι αυτό κατ’εμέ από μόνο είναι μεγάλο επίτευγμα για έναν ηθοποιό.

 

Σχετική εικόνα

 

Σαν ταινία το Mechanic: Resurrection είναι σίγουρο πως δεν θα απογοητεύσει τους φαν της κατασκοπευτικής περιπέτειας, αρκεί να ξέρουν τι περιμένουν να δουν. Ο κύριος στόχος της είναι η διασκέδαση μέσω της δράσης και το καταφέρνει πολύ καλά χωρίς να χρειάζεται να υπερβάλει. Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και ως το trial (το μεγάλο τέστ αν θέλετε) του Statham για να κάνει τον James Bond. Ίσως βέβαια λιγότερο «κλασάτος» και πιο «κάγκουρας» απ’ότι όλοι οι James Bond αλλά απ’την άλλη πολύ καλύτερο από πολλές Bond ταινίες. Μαζί του η Jessica Alba που τυχαία γίνεται το κορίτσι του, την απαγάγουν και ο μόνος τρόπος να την πάρει πίσω είναι να δολοφονήσει 3 στόχους που είναι σχεδόν ανέφικτο να δολοφονηθούν. Κλασική περίπτωση Statham (με την καλή έννοια)! Έτσι έχουμε μια δυνατή περιπέτεια με εκρήξεις και πολύ ξύλο, που διαδραματίζεται σε διάφορες τοποθεσίας (ακόμη και σε εξωτικά μέρη) κι έτσι δεν κουράζει καθόλου.

 

Ο Statham ερμηνευτικά είναι ακριβώς όπως τον ξέρουμε (δεν ζητάς και κάτι παραπάνω για τέτοιου είδους ταινίες) και ίσως λίγο ακόμη πιο «πρησμένος» σωματικά. Σκληρός και ωμός όταν χρειάζεται χωρίς πολλά λόγια, ρίχνοντας πολύ ξύλο και δείχνοντας πως είναι ο master του DIY (Do It Yourself), σε μορφή εκρηκτικών και διάφορων δημιουργιών του που θα τον βοηθήσουν στους φόνους που πρέπει να φανούν σαν ατυχήματα. Για την Jessica Alba δεν έχω πολλά να πω, καθώς περνάει εντελώς αδιάφορη (όχι ότι την βοηθάει και πολύ το σενάριο για να εκφραστεί βέβαια). Σημαντικό ατού της ταινίας είναι ο Tommy Lee Jones, ένας κλασικός έμπορος όπλων με τα όλα του, τον οποίο υποδύεται ελαφρώς χιουμοριστικά διασκεδάζοντάς μας ακόμη περισσότερο.

 

Image result for mechanic resurrection 2016

 

Δεν θα έλεγα πως το Mechanic: Resurrection είναι ταινία για όλους. Προορίζεται κυρίως γι’αυτούς που μεγάλωσαν με ταινίες των 80’s και 90’s (που για κάποιους θεωρούνται παλαιάς κοπής) ή για αυτούς που θέλουν απλά να πάνε ένα βράδυ cinema και να διασκεδάσουν με μία καλή περιπέτεια. Αν ανήκετε σ’αυτό το κοινό, αυτή η ταινία είναι για σας.

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.