Σύνοψη

Όταν το αρχηγείο της Kingsman καταστρέφεται και ο κόσμος κρατείται όμηρος από τη διαβόητη ευφυή κακιά Πόπι, το ταξίδι των πρακτόρων οδηγεί στο να ανακαλύψουν μια συμμαχική κατασκοπική οργάνωση στις ΗΠΑ που ονομάζεται Statesman, ιδρυμένη την ίδια εποχή με την Kingsman. Η νέα περιπέτεια βάζει στα όρια την αντοχή και την εξυπνάδα των πρακτόρων, με τις δύο ελίτ ομάδες πρακτόρων να είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη, κάτι που βέβαια έχει γίνει συνήθειο για τον Έγκσι.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Τρία χρόνια μετά την αρκετά διασκεδαστική ταινία «Kingsman: The Secret Service», ο σκηνοθέτης Matthew Vaughn φτιάχνει το sequel στο ίδιο ακριβώς μοτίβο.

 

Σχετική εικόνα

 

Όταν λέω ίδιο μοτίβο, εννοώ ότι το The Golden Circle είναι σαν φυσική προέκταση της πρώτης ταινίας, με τις υπερβολές, τον cult χαρακτήρα και τα πολλά διασκεδαστικο-απολαυστικά σημεία που έκαναν το πρώτο έργο να ξεχωρίσει λίγο από τις συνηθισμένες περιπέτειες που βλέπουμε τελευταία. Η μεγάλη πρωτοτυπία ήταν το ότι βλέπαμε τον Colin Firth να ρίχνει ξύλο ως ψυχρός μυστικός πράκτορας. Πλέον στη νέα ταινία αυτό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Eggsy (Taron Egerton), ο οποίος δείχνει πιο ώριμος σαν χαρακτήρας μιας και τον βοηθάει ο χαρακτήρας του.

Ο Vaughn έχει βρει το στύλ του στο συγκεκριμένο franchise και παράλληλα πειραματίζεται δημιουργώντας αρκετά εντυπωσιακές σκηνές με βάση τις χορογραφίες των πρωταγωνιστών του. Οι stars που παρελαύνουν καθ’όλη τη διάρκεια είναι αρκετοί και δίνουν φρεσκάδα στην ταινία, ο καθένας με τον τρόπο του και την γραφικότητα που απαιτεί ο χαρακτήρας του. Προσωπικά θα ξεχώριζα τους Channing Tatum, Elton John (ναι καλά ακούσατε), Pedro Pascal και Julianne Moore ως η εκκεντρική και ιδιόρρυθμη «Poppy». Ο Taron Egerton δείχνει να έχει έναν άλλον «αέρα» σε σχέση με την πρώτη ταινία και είναι συμπαθής, αλλά χωρίς το τεράστιο cast από guest που τον περιβάλλουν θα ήταν απλά αδιάφορος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για kingsman the golden circle

 

Με πολύ απλά λόγια, αν διασκεδάσατε με την πρώτη ταινία (εκεί στοχεύουν και οι δημιουργοί εξάλλου), το πιο πιθανό είναι να απολαύσετε εξίσου και την δεύτερη μιας και οι 2+ ώρες περνούν αρκετά ευχάριστα.

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.