Σύνοψη

Μία ανασκόπηση της παράστασης του επονομαζόμενου «Βασιλιά της Τζαζ» Πολ Γουάιτμαν, μέσα από ενίοτε ρομαντική, ενίοτε αλέγκρα μουσική, μεθυστικά χορευτικά, κινούμενα σχέδια μια άλλης νοσταλγικής εποχής και χιουμοριστικά σκετς που χαρίζουν αυθόρμητα το γέλιο στα χείλη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ταινία τιμήθηκε με Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης (Herman Rosse).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Σε μια περίοδο όπου ο κινηματογράφος πλέον πέρασε σε μια νέα εποχή, κυρίως με την προσθήκη του ήχου και του χρώματος, ο «Βασιλιάς της τζαζ» έφερε την επανάσταση στην 7η τέχνη. Ήδη ο ήχος προστέθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1927 με τον «Τραγουδιστή της τζαζ» και μέσα σε τρία μόλις χρόνια ο ήχος πλέον καθιερωθεί. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς καλλιτέχνες του πενταγράμμου να παρουσιάσουν το μουσικό τους έργο μέσω των ταινιών, κάτι που μέχρι τότε το έφτιαχναν μέσω των κονσέρτων και θεατρικών παραστάσεων. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο γεννήθηκε ένα νέο είδος ταινιών: το κινηματογραφικό μιούζικαλ, αλλά οι δύο τέχνες (μουσική και κινηματογράφος) ενσωματώνονται και γίνονται ένα!

Αποτέλεσμα εικόνας για King of jazz (1930)

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ένα λεύκωμα πλούσιο σε μουσικοχορετικά νούμερα, σύντομα κωμικά σκετσάκια, ρομαντισμό και φαντασία. Επιπλέον…

Διαβάστε περισσότερα…

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.