Σύνοψη

22 χρόνια μετά τα γεγονότα του αρχικού Τζουράσικ Παρκ, η νήσος Ίσλα Νάμπαρ έχει πια ένα πλήρες λειτουργικό πάρκο με δεινόσαυρους, όπως το είχε οραματιστεί ο Τζον Χάμοντ. Το νέο αυτό πάρκο ανήκει στην εταιρία Masrani Corporation. Όμως, μετά από χρόνια, η επισκεψιμότητα πέφτει επικίνδυνα και μια νέα ατραξιόν κάνει την εμφάνιση της.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

 

Όπως όλα δείχνουν διανύουμε την χρονιά των πετυχημένων sequel και μετά το πολύ καλό Avengers: Age Of Ultron και το εξαιρετικό Mad Max: Fury Road, ήρθε η σειρά του Jurassic World να «χωθεί» κι αυτό ανάμεσα στα blockbuster του 2015.

 

 

Αρχικά να πω πως τα πρώτο trailer που είδα δεν με ενθουσίασε (τα υπόλοιπα trailer δεν τα βλέπω για να δω κατευθείαν την ταινία) κυρίως γιατί με χάλασε το «υβριδικό» στοιχείο. Δηλαδή το γεγονός ότι έφτιαξαν καινούριο είδος δεινοσαύρου και πίστευα ότι θα τα μπασταρδέψουν όλα για να δείξουν κάτι καινούριο. Μετά την προβολή της ταινίας όμως άλλαξα γνώμη καθώς το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Υπάρχει λογική βάση στο πως και γιατί έκαναν κάτι νέο. Δεν θα μπορούσαν να σου δείξουν ακριβώς τα ίδια άλλωστε, μιας και τα έχουμε δει σε άλλες 3 ταινίες. Χρειαζόταν και κάτι «φρέσκο».

 

 

Παρ’όλο που βλέπεις ένα εντελώς διαφορετικό group ηθοποιών, το κλίμα του Jurassic Park έχει διατηρηθεί ανέπαφο, με πολλές αναφορές και σκηνικά από την προηγούμενη τριλογία, μόνο που εδώ βλέπουμε κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί. Δεν είναι μόνο το υψηλής νοημοσύνης υβρίδιο, Indominus Rex που δημιουργήθηκε. Αυτό είναι απλά ένα κομμάτι του γενικού συνόλου. Στο Jurassic World το πάρκο είναι ανοιχτό και δουλεύει για το κοινό, σαν ένα κανονικό ζωολογικό πάρκο. Τα παιδιά είναι ελεύθερα να χαϊδέψουν και να παίξουν με τους μικρούς (και μη σαρκοφάγους) δεινόσαυρους, υπάρχουν μαγαζιά, δραστηριότητες, ενώ υπάρχει και αρκετή ασφάλεια. Παράλληλα υπάρχει και εκπαίδευση για τους Βελοσιράπτορες, τους οποίους έχει εν μέρη ημερέψει ο Owen (ένας χαρακτήρας που ταιριάζει γάντι στον Chris Pratt), ο οποίος δεν έχει ασκήσει ποτέ βία πάνω τους, τους έχει δώσει ονόματα αλλά είναι και αυταρχικός μαζί τους έτσι ώστε να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

 

Κοινώς η νέα ταινία πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα έχοντας ένα δεμένο story και εξαιρετικά δουλεμένο το είδος των δεινοσαύρων, καθώς τους βλέπουμε να έχουν τον δικό τους χαρακτήρα ξεχωριστά. Και εκεί που λες ότι δεν έχει κάτι άλλο να σου δείξει, συνεχίζει να σε εντυπωσιάζει ρίχνοντας πολύ «αλατοπίπερο» στο μενού. Κυρίως από τα μισά της ταινίας και μετά, το πετυχημένο χιούμορ και το εισαγωγικό κομμάτι κάνουν χώρο για την καταιγιστική δράση που έπεται να ακολουθήσει και είναι όντως εντυπωσιακή ακόμη και στο 3D. Το κερασάκι στην τούρτα φυσικά είναι τα οπτικά εφέ που όλοι ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα είναι το πιο αληθοφανές και λεπτομερές CGI που έχουμε δει εως τώρα σε ταινία Jurassic Park.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για jurassic world

 

Χαίρομαι που εν έτη 2015 το νέο Jurassic Park (ή Jurassic World, όπως επιθυμείτε) καταφέρνει να μαγνητίσει τα βλέματα, παραμένοντας παράλληλα πιστό σε αυτό που ξεκίνησε, δείχνοντας ποιός είναι ο κυρίαρχος του είδους, πάνω στο οποίο «πάτησαν» και πήραν ιδέες ταινίες όπως το Avatar. Αν θέλετε τη γνώμη μου δείτε το σε καλή αίθουσα και σε 3D.

 

Βαθμολογία: 4/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.