Σύνοψη

Καθώς η «διαφορετική» αναζητά απαντήσεις και συμμάχους, η Τρις και ο Φορ είναι φυγάδες. Κυνηγημένοι από την Τζανίν Μάθιουζ, θα τρέξουν ενάντια στον χρόνο για να μάθουν τι έκανε τους Abnegation να ρισκάρουν τη ζωή τους και γιατί οι ηγέτες της Erudite κάνουν τα πάντα για να τους σταματήσουν.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Από νεανικές ταινίες άλλο τίποτα πλέον. Το Divergent ήταν μια ικανοποιητική ταινία κυρίως λόγω της καλής δουλειάς που είχε γίνει στο τεχνικό κομμάτι (εικόνα/ήχος). Παρ’όλο που αντέγραφε πολλές παλιότερες ταινίες κατάφερνε στο κύριο σκέλος του να σε κρατήσει. Τώρα λοιπόν έρχεται και η συνέχεια με το Insurgent.

 

 

Το Insurgent στην ουσία συνεχίζει ακριβώς από κει που τελείωσε το Divergent και πάνω κάτω με τους ίδιους ρυθμούς (ίσως με λίγο περισσότερη δράση). Πλέον εκτός από τις φατρίες που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία (πολυμάθεια, γενναιότητα κλπ), γνωρίζουμε καλύτερα και την «ομόνοια» αλλά έχει δημιουργηθεί από το πουθενά και η φατρία αυτών που αποκλίνουν όπως και η πρωταγωνίστρια Shailene Woodley (Tris), η οποία δείχνει να «πατάει» καλύτερα ερμηνευτικά απ’ότι στην πρώτη ταινία.

 

Σε τεχνικό επίπεδο, όπως και στο πρώτο, όλα είναι άριστα και βελτιωμένα, το θέμα όμως είναι πάλι στο ελλιπές σε έμπνευση σενάριο που ναι μεν και σ’αυτό τον τομέα έχουμε αρκετές βελτιώσεις, αλλά δεν αρκούν. Αυτό που σίγουρα σε αποζημιώνει είναι το «outro» της ταινίας που αφήνει αρκετό «ζουμί» για την συνέχεια. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δόθηκε επιτέλους μεγαλύτερη βαρύτητα στον ρόλο της Kate Winslet, που σε σχέση με την προηγούμενη ταινία την κάνει επιτέλους να βγάλει την κακία που χρειάζεται. Ρόλος μικρός μεν, αλλά ευχάριστη έκπληξη δε, είναι αυτός της μητέρας του Four (που υποδύεται ο πάλι μέτριος Theo James) και δεν είναι άλλη από την Naomi Watts. Απ’την άλλη ο Miles Teller δείχνει εντελώς εκτός κλίματος.

 

 

Το Insurgent βλέπεται αρκετά ευχάριστα και κατ’εμέ είναι ελαφρώς καλύτερο από το πρώτο και αυτό από μόνο του είναι επιτυχία, καθώς λίγες ταινίες sequel καταφέρνουν κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε ότι οι άλλες 2 ταινίες που αναμένονται θα είναι αυτόνομα η κάθε μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσες από αυτό και όχι μία ταινία «ξεχειλωμένη» σε 2 μέρη όπως πάει να γίνει το Hunger Games. Προοπτικές πάντως υπάρχουν και τα πράγματα δείχνουν κάπως αισιόδοξα. Το μέλλον θα δείξει λοιπόν.

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.