Σύνοψη

Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών. Αυτή τη φορά είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι μιας καινούργιας οικογένειας και όχι πια της πολύπαθης οικογένεια Λάμπερτ. Και οι δύο, όμως, οικογένειες έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο κρύβουν ένα τρομακτικό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Ελίζ και βοηθούς τους Τάκερ και Σπεκς. Μια έφηβη κοπέλα έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση. Ο πατέρας της προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Το Insidious: Chapter 3 έρχεται ως prequel να συμπληρώσει την τριλογία των διάσημων ταινιών θρίλερ που έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό ανά τον κόσμο. Μπορεί σεναριακά να είναι λιγότερο «ριζωμένο» με τα 2 προηγούμενα αλλά δεν παύει να είναι άλλη μια εξαιρετικά ανατριχιαστική ταινία τρόμου.

 

 

Πιστό στην παράδοσή του, το τρίτο Insidious έχει όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει (ή μάλλον ανατριχιάσει) και τολμώ να πω πως είναι και το πιο τρομακτικό απ’όλα. Η ταινία είναι ένα prequel των 2 προηγούμενων και μας διηγείται την ιστορία της Elise προτού αναλάβει την οικογένεια Lambert και το δίλημμά της για το αν θα χρησιμοποιήσει την ικανότητα που έχει να επικοινωνεί με τον άλλο κόσμο ή όχι. Αναλαμβάνει να βοηθήσει την Quinn, ένα νεαρό κορίτσι που έχει χάσει τη μητέρα της και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της καλώντας όμως έναν κακό δαίμονα που την στοιχειώνει.

 

Το σενάριο βέβαια είναι λίγο εως πολύ αυτόνομο και ο συνδετικός κρίκος με τις προηγούμενες ταινίες είναι η Elise. Αυτό χάνει πολλούς πόντους κατ’εμέ, μιας και τα Insidious μας είχαν συνηθίσει στο πόσο αλληλένδετα ήταν μεταξύ τους. Σκηνοθετικά η απουσία του James Wan είναι εμφανής, καθώς για μένα ήταν λάθος που επέλεξε να σκηνοθετήσει το Fast & Furious 7 αντί του Insidious 3 και ότι κι αν κάνει ο Leigh Whannell που πλέον εκτός απ’το σενάριο στα προηγούμενα ανέλαβε και την σκηνοθεσία, δεν τα καταφέρνει τόσο καλά.

 

 

Παρ’όλα αυτά αν το δεις σαν λίγο πιο αυτόνομη ταινία, το Insidious: Chapter 3 δεν θα σε απογοητεύσει. Μπορεί σεναριακά και σκηνοθετικά να μην πρωτοτυπεί τόσο σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά ακόμη συνεχίζει να βάζει τα «γυαλιά» σε πολλές ταινίες του είδους παραμένοντας απότομο και ανατριχιαστικό.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.