Σύνοψη

Η Ρόζμαρι Κούπερ, μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός, προσπαθεί να προστατεύσει την Ντανιέλα Ρίβα, τη σέξι κι εξωστρεφή χήρα ενός βαρόνου ναρκωτικών και μόνη διαθέσιμη μάρτυρα της επικείμενης δίκης του, καθώς διασχίζουν το Τέξας με προορισμό το Ντάλας, καταδιωκόμενες από διεφθαρμένους μπάτσους και βίαιους δολοφόνους

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Η νέα ταινία της Anne Fletcher (Step Up, 27 Dresses, The Proposal) βασίζεται στις δύο γοητευτικές πρωταγωνίστριες. Κάτι όμως δεν πάει καλά εδώ καθώς οι σεναριογράφοι είναι άντρες αλλά το κοινό που απευθύνεται η ταινία είναι καθαρά γυναικείο και οι περισσότερες ατάκες σαχλές…

 

 

Παρ’όλη την ενέργεια που δείχνει να έχει η ταινία, τα γρήγορα πλάνα και τις πάμπολλες αναφορές και εστιάσεις στο πρωταγωνιστικό δίδυμο Witherspoon-Vergara, δεν καταφέρνει να κάνει αυτό που πρέπει. Το ζητούμενο εδώ είναι η κωμωδία αυτή καθ’αυτή. Η Anne Fletcher καλά κάνει και έχει συνέχεια στο πλάνο της τις 2 πρωταγωνίστριες, ένα δίδυμο που πραγματικά δένει πολύ καλά και βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά τι να το κάνεις όταν αξίζει μόνο το 20% από αυτά που λένε ώστε να σε κάνουν να γελάσεις.

 

Σεναριακά δεν έχουμε κάτι αξιόλογο και η ταινία κινείται ανάμεσα στα χνάρια του Me Myself and Irene και του Rat Race (το δεύτερο το αναφέρω κυρίως λόγω της συνεχούς αλλαγής μεταφορικών μέσων). Η ένστασή μου όμως είναι στο γεγονός ότι είναι που είναι απλό το σενάριο, δεν καταφέρνει να βγάλει το χιούμορ που πρέπει κι από πάνω έχουμε τον κάθε άσχετο κομπάρσο/χαρακτήρα μαζί με τα «άτυχα-τυχερά» γεγονότα έτσι ώστε να προχωρήσει η πλοκή για 1.5 σχεδόν ώρα.

 

 

Κάποια καλά σημεία αξίζουν λόγω των εντελώς αντίθετων χαρακτήρων που υποδύονται πολύ καλά η Reese Witherspoon, η οποία «τσαλακώνει» τον εαυτό της για κωμικό όφελος και η Sofia Vergara που ειδικά γι’αυτήν ειλικρινά δεν της το’χα. Όμως ζήτημα να γελάσεις σε 3-4 σημεία κι αυτό αν είσαι γυναίκα. Έτσι λοιπόν το Hot Pursuit δεν μπορεί να ξεφύγει από τον σωρό σαχλών κωμωδιών που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.

 

Βαθμολογία: 1/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.