Σύνοψη

Η ελπιδοφόρα τηλεοπτική σειρά που επιχειρεί να εξερευνήσει την ανεξάντλητη ιδιοφυία και τον διασημότερο επιστήμονα των καιρών μας που ακούει στο όνομα Άλμπερτ Αινστάιν, ξεκινά συστήνοντάς μας τον Άλμπερτ στην έκτη δεκαετία της ζωής του, κάνοντας συνεχή φλάσμπακ στο παρελθόν του ως εφήβου για να μας δείξει ότι ο δρόμος του θρυλικού επιστήμονα δεν ήταν πάντοτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των σπουδών του στο και αφού σημείωσε ορισμένες αποτυχίες, ξεκίνησε να έχει ανοδική πορεία μετά την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης σε ηλικία 17 ετών. Οι δύο φάσεις λοιπόν στις οποίες τον βλέπουμε,είναι αφενός στην εφηβική και μετεφηβική του ηλικία, όπου ξεκινά να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και να συνάπτει τις πρώτες του ερωτικές σχέσεις με το άλλο φύλο , αφετέρου γύρω στα 1933,κατά την άνοδο του ναζισμού  και λίγο πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο , οπότε ο Αινστάιν είναι ήδη ένας φτασμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου. Έχοντας στοχοποιηθεί από το ναζιστικό καθεστώς επιλέγει να εγκαταλείψει την πατρίδα του Γερμανία , και να αναζητήσει επαγγελματική στέγη αλλού μαζί με την σύζυγό του Έλσα. Η σειρά φαίνεται να εξερευνά όλες τις πτυχές της ζωής του, την περίπλοκη και συγκρουσιακή σχέση με τον πατέρα του, τις σχέσεις του με τις συντρόφους της ζωής του, Μιλέβα και Έλσα,την ιδιόρρυθμη προσωπικότητά του και φυσικά τη σχέση του με τη φυσική.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f8/Genius-AlbertEinstein-NationalGeographic-2017Film.jpg

Η σκηνοθεσία ακολουθεί ένα ακαδημαικό και αυστηρό μοτίβο, δίνοντας έμφαση περισσότερο στα ιστορικά γεγονότα και οχι τόσο σε ένα εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα , που συναντούμε συνήθως σε αντίστοιχες τηλεοπτικές σειρές μεγάλων καναλιών. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι η σειρά αποτελεί παραγωγή του national geographic, κανάλι που ως επί το πλείστον  προβάλλει ντοκιμαντέρ. ‘Εξοχος ο Τζέφρι Ρας στον κεντρικό ρόλο, ένας ηθοποιός που έχει τεράστια γκάμα συνεπώς ήταν μια σίγουρη επιλογή για τον ρόλο του Αινστάιν, εξίσου εξαιρετική η έμπειρη Έμιλυ Γουότσον ως Έλσα. Ωστόσο ο Τζόνι Φλιν που υποδύεται τον νεαρό Άλμπερτ δεν εντυπωσιάζει εξίσου, πιθανώς λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αναμένουμε όμως να τον δούμε και στα επόμενα επεισόδια.
Κλείνοντας, είναι μια αξιομνημόνευτη σειρά που παρουσιάζει πολλά γεγονότα από την ζωή του σημαντικότερου και δημοφιλέστερου επιστήμονα των καιρών μας. Αξίζει να τη δουν όλοι οι θεατές, είτε ενδιαφέρονται για τις επιστήμες είτε όχι!

 

Φωτεινή Στεργίου

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.