Σύνοψη

O Light Turner, ένας λαμπρός φοιτητής, σκοντάφτει σε ένα μυστηριώδες σημειωματάριο που έχει τη δύναμη να σκοτώσει οποιοδήποτε πρόσωπο το όνομα του οποίου γράφει μέσα του. Έτσι ξεκινάει μια μυστική σταυροφορία για να απαλλάξει τον κόσμο από τους εγκληματίες. Σύντομα, ο φοιτητής όμως  διώκεται από ένα διάσημο ντετέκτιβ  και εξελίσσεται σε ένα κυνηγητό χωρίς τέλος.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ένα πετυχημένο γιαπωνέζικο μάνγκα παίρνει σάρκα και οστά σε μια παραγωγή της Νetflix. Και μόλις τέλειωσε η ταινία απορώ γιατί να μην βγαίνει στους κινηματογράφους. Δυστυχώς μπορείς να το απολαύσεις μόνο μέσω Νetflix και μόνο γι’αυτό μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι δεν αξίζει να την δει. Λάθος. Ακόμα και αν δεν έχεις δει το πιο φημισμένο manga η ιστορία θα σε συναρπάσει μιας και είναι κυρίως επιστημονικής φαντασίας.

 

http://www.toonzone.net/wp-content/uploads/2017/07/sdcc-2017-two-minute-preview-of-1024x576.jpg

 

O νεαρός μαθητής  Light Turner παίρνει στα χέρια του ένα τετράδιο με την ονομασία «Death Note» , σημειώσεις θανάτου και παράλληλα γίνεται αφέντης ενός δαίμονα που σκορπάει τον θάνατο (William Dafoe). Όποιο όνομα γράφει ο αφέντης στο τετράδιο αυτόματα πεθαίνει με τον τρόπο που επίσης γράφει. Και η ιστορία αρχίζει.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για death note 2017

 

Υπόθεση που θα σου θυμίσει λίγο από τις ταινίες » Final Destination » με αρκετή δόση σπλατεριάς και θανάτους από τυχαία συμβάντα και μαντεύοντας ποιος θα είναι ο επόμενος «τυχερός». Μην περιμένεις κάτι παραπάνω από υπόθεση, αλλά στην ουσία ο σκηνοθέτης Adam Wingard ήθελε να σου μεταφέρει το κεντρικό στόρυ του manga.Ο νεαρός Nat Wolff υποστηρίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή τυπικά χωρίς εντυπωσιασμό ή απαραίτητα αρνητισμό αλλά όλη την παράσταση την κλέβει ο Willem Dafoe χαρίζοντας τη φωνή και χαρακτηριστικές του εκφράσεις στο δαίμονα που μπορώ να του πω ότι του μοιάζει αρκετα ετσι και αλλιώς και από τη το manga. (Δεν θα μπορούσα βασικά να σκεφτώ κάποιον καλύτερο ηθοποιό γι’ αυτόν τον ρόλο).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για death note 2017

 

Η παραγωγή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια χολυγουνιανή ατμοσφαιρική ταινία, ναι μεν είναι χαμηλότερη αλλά και καλύτερη από μια σειρά ή χολυγουντιανή ταινία χαμηλής παραγωγής. Το ατμοσφαιρικό κλίμα της ταινίας κερδίζει εντυπώσεις και θα σε ταξιδέψει μέσα στο κλίμα της ταινίας.

Όσο για τους λάτρεις του manga ξέρω ότι θα σας απογοητεύσουν κάποια πράγματα όπως το στόρυ ,κάποιοι χαρακτήρες και ιδιαίτερα ο αντίπαλος του πρωταγωνιστή στην ουσία που είναι μαύρος (καμία σχέση με το μάνγκα), αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι με αμερικάνικα πρότυπα και έναν μαύρο θα τον βάλουν τι να κάνουμε (χωρίς να το λέω ρατσιστικά!).
Παρόλα αυτά πιστεύω πως κάλυψε τις προσδοκίες μου όσον αφορά την μεταφορά του manga στην οθόνη με σάρκα και οστά, όπως έχουν καλύπτει ανάλογες ιστορίες και games με τα υπέρ και τα κατά.

 

Βαθμολογία: 3.5/5

Christin K.

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.