Σύνοψη

Ένας απείθαρχος πλοίαρχος υποβρυχίου μαζεύει ένα πλήρωμα από περιθωριακούς, όταν μισθώνεται από μια ναυτιλιακή εταιρία για να βρει έναν κρυμμένο στον πάτο της θάλασσας θησαυρό των ναζί σε υποβρύχιο, που οι φήμες τοποθετούν στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα). Όταν η απληστία και η απόγνωση καταλαμβάνουν το πλήρωμα του κλειστοφοβικού σκάφους, η αβεβαιότητα του εγχειρήματος προκαλεί τη μάχη του ενός ενάντια στον άλλον, με στόχο πλέον την επιβίωση.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο Jude Law με είχε απογοητεύσει τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές του σε ταινίες. Εδώ όμως απ’ότι φαίνεται έκανε πολύ καλή επιλογή και μας προσφέρει κάτι διαφορετικό απ’ότι είχε κάνει τελευταία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει ανεβάσει «level» στις υποκριτικές του ικανότητες.

 

 

Το Black Sea λοιπόν, του όχι και τόσο γνωστού σκηνοθέτη Kevin Macdonald, δεν σου γεμίζει αρχικά το μάτι αλλά αν του δώσεις τον απαραίτητο λίγο χρόνο που χρειάζεται, σε κερδίζει και με το παραπάνω. Χωρίς πολλά πολλά και ιδιαίτερες αναλύσεις, μπαίνει στο «ψαχνό» του σεναρίου και σου δείχνει αυτό που πρέπει. Η έχθρα των Αμερικανών με τους Ρώσσους κατά την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου είναι το δυνατό χαρτί του Black Sea και αυτό η ταινία το εκμεταλλεύτεται στο έπακρο και οι δολοπλοκίες πάνε κι έρχονται μεταξύ τους.

 

Ερμηνευτικά όπως προείπα, ο Jude Law είναι απολαυστικότατος σαν κύριος πρωταγωνιστής και βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, δηλαδή ως «δάσκαλος» σε μια τάξη ανώριμων μεγαλωμένων παιδιών. Δεν μπορούμε βέβαια να αγνοήσουμε και τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας που ενσαρκώνονται με μεράκι από τους υπόλοιπους ηθοποιούς και έτσι φαίνεται πως και στο casting έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

 

 

Μπορεί να μην είναι η εργάρα της χρονιάς, αλλά αν του δώσετε χρόνο, το Black Sea θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της αμεσότητάς του και των πρωταγωνιστών του. Είναι από τις ταινίες που τις βλέπεις και σου μένουν, αφήνοντάς σου γλυκιά επίγευση ακόμη και μετά από αρκετές μέρες.

 

 

Βαθμολογία: 3/5

Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.