Σύνοψη

Η Θεοδώρα είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα, η οποία αναγκάζεται να παντρευτεί τον Ιωσία, έναν ηλικιωμένο εκατομμυριούχο. Στο ταξίδι του μέλιτος, γνωρίζει και ερωτεύεται τον γοητευτικό Έκτορα, ο οποίος την σώζει δύο φορές από βέβαιο θάνατο. Την πρώτη φορά τη σώζει όταν ανατρέπεται η βάρκα της και κινδυνεύει να πνιγεί στη θάλασσα, ενώ τη δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια μιας αναρρίχησης στο βουνό, όταν παραπατάει, πέφτει από τον γκρεμό και κρέμεται μονάχα από ένα σκοινί που την συγκρατεί. Αργότερα, οι συγκυρίες τους φέρνουν ξανά μαζί. Πρώτα συναντιούνται τυχαία στο Παρίσι και αργότερα στο Λονδίνο. Ο απαγορευμένος έρωτάς τους φουντώνει και η Θεοδώρα βρίσκεται σε δίλημμα.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Πριν ξεκινήσουμε την κριτική μας, να αναφέρουμε πως η εν λόγω ταινία θεωρούνταν εξαφανισμένη για περισσότερα από 80 χρόνια. Ώσπου τον Απρίλιο του 2003 ανακαλύπτεται τυχαία στην Ολλανδία σε μια ιδιωτική συλλογή. Η αποκατάστασή της ξεκίνησε άμεσα από το Ολλανδικό Μουσείο Κινηματογράφου και το 2005 προβάλλεται στο Φεστιβάλ Καννών.

Σχετική εικόνα

Μετά από μια τέτοια ανακάλυψη, η ταινία αυτή αποκτά πλέον άλλο ενδιαφέρον από τους θεατές που θα αποφασίσουν να την παρακολουθήσουν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προβολής, όλος αυτός ο ενθουσιασμός αρχίζει πολύ γρήγορα να «ξεφουσκώνει», αλλά ευτυχώς όχι τελείως! Αυτό συμβαίνει γιατί…

Διαβάστε περισσότερα…

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 φωτογραφία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.