Σύνοψη

Η κλασσική ταινία  της Disney αναγεννιέται . Ένας νεαρός πρίγκιπας, φυλακισμένος με τη μορφή ενός θηρίου, μπορεί να απελευθερωθεί μόνο από την αληθινή αγάπη. Η μοναδική του ευκαιρία φτάνει όταν συναντά την Belle, το μοναδικό κορίτσι που θα επισκεφθεί ποτέ το κάστρο του από τη στιγμή που ήταν μαγεμένο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2 υποψηφιότητες για Όσκαρ:

  • Ενδυματολογίας (Jacqueline Durran)
  • Παραγωγής (Sarah Greenwood, Katie Spencer)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες του Disney παίρνει σάρκα και οστά. Αν λοιπόν είσαι φαν της animation ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» , πρέπει σίγουρα να την δεις και θα δακρύσεις από συγκίνηση. Στο ρόλο της όμορφης Belle είναι η Emma Watson, φημισμένη για τις ταινίες Harry Potter και στο ρόλο του τέρατος πρωταγωνιστεί ο Dans Steven, που τον έχουμε δει σε κάποιες σειρές. Σκηνοθέτης ο  Βill Condon, γνωστός για τα έργα «Τwilight» , «Dreamgirls» και «Detective Holms». Το καστ αποτελείται και από πιο διάσημους ηθοποιούς όπως τον Luke Evans στο ρόλο του Gaston και Εwan McGregor, Emma Thompson, Stanley Tucci και Ian McKellen που κυρίως χαρίζουν τη φωνή τους στα αντικείμενα του κάστρου.

 

 

Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι κράτησαν το γενικό στόρυ ίδιο. Και όταν  λέω ίδιο, εννοώ, βασικές σκηνές και ο τρόπος που είχαν τοποθετηθεί από τον Disney ήταν πανομοιότυπες. Αν έβαζες δίπλα την ταινία animation και αυτήν θα έβλεπες τα ίδια καρέ. Βέβαια όπως ήταν λογικό κάποια πράγματα αλλάχτηκαν στη πορεία, που δε σου χαλούν απόλυτα την ιστορία, απλά ήταν διαφορετικά. Θα ακούσεις όλο το soundtrack της κλασσικής ταινίας από τους ίδιους τους ηθοποιούς και θα απολαύσεις τις ίδιες σχεδόν χορογραφίες. Η ταινία έχει αρκετή ατμόσφαιρα χωρίς όμως να το πηγαίνει σε πιο σκοτεινό επίπεδο, που ίσως θα το προτιμούσα αν ξέφευγε ακόμα λίγο. Παραμένει στη κλασσική αίσθηση παιδικού παραμυθιού. Τα εφέ της ταινίας έκλεβαν την παράσταση, ειδικά μέσα στο κάστρο και στα ζωντανά αντικείμενα που δε θύμιζε τίποτα από τι έχεις δει σε άλλες ταινίες στο παρελθόν. Ίσως περισσότερη δουλειά θα ήθελε η εμφάνιση του τέρατος, ιδιαίτερα στις λεπτομέρειες και στα χαρακτηριστικά του προσώπου του, που δεν ήταν όσο τρομακτικές θα έπρεπε, όπως και η  φωνή του τέρατος  που ήταν απαράδεχτη.

 

 

Eίχα μια ένσταση για το αν η Εmma Watson ανταποκρίθηκε στο ρόλο της «Belle», που περισσότερο κέρδιζε με την εμφάνισή της παρά με την ερμηνεία της. Για μένα την παράσταση την έκλεψε ο Luke Evans ως Gaston, ήταν πραγματικά απολαυστικός.  ο Dans Steven είναι απλά αδιάφορος και ως ερμηνεία σε τέρας και ως ερμηνεία με το παρουσιαστικό του ως πρίγκηπας. Ο κωμικός Josh Gad ενσαρκώνει επάξια το ρόλο του LeFou, όπως και ο Κevin Kline στο ρόλο του πατέρα της Belle. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί δίνουν ρέστα και με την φωνή τους και με το παρουσιαστικό τους στο τέλος της ταινίας.

 

 

Πέρα από κάποιες λεπτομέρειες δε μπορούμε να αρνηθούμε ότι η ταινία σε ταξιδεύει σε μια άλλη διάσταση. Σ’έναν άλλον κόσμο, στο παραμύθι που κάποτε έβλεπες όταν ήσουν παιδί και τώρα έχεις ευκαιρία να το δείξεις στην επόμενη γενιά. Ατμόσφαιρα, μουσική, εφέ και ηθοποιοί παντρεύονται επάξια για την ενσάρκωση της πιο αγαπημένης ταινίας του Disney. Μια ταινία συγκινιτική και διασκεδαστική που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

 

Bαθμολογία:

3.5/5

Christin K.

 

 

Φωτογραφίες & Βίντεο

1 βίντεο 4 φωτογραφίες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.