Σύνοψη

Βερολίνο, αυγές της πτώσης του τοίχους. Η Λορέιν Μπρότον, μια από τις πλέον δυναμικές κατασκόπους της βρετανικής MI6, τοποθετείται στη γερμανική πρωτεύουσα για να εξολοθρεύσει το αδίστακτο κύκλωμα κατασκοπίας που μόλις σκότωσε έναν πράκτορα για άγνωστα αίτια. Εκεί θα συνεργαστεί με τον τομεάρχη Ντέιβιντ Πέρσιβαλ και οι δυο τους θα σχηματίσουν μια δύσβατη συμμαχία, εξαπολύοντας όλες τις ικανότατες τους ενάντια σε μια απειλή από την οποία κινδυνεύει ολόκληρο το δίκτυο πρακτόρων του δυτικού κόσμου.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Ο David Leitch είναι κυρίως γνωστός ως stuntman σε πρακτικά άπειρες ταινίες δράσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά και από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο John Wick. Τώρα αναλαμβάνει «δράση» για το Atomic Blonde, μια ταινία βασισμένη σε comic.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για atomic blonde

 

Σαφώς και βλέποντας στο trailer την γοητευτική Charlize Theron να πλακώνει στο ξύλο αρκετό κόσμο, μας έτρεξαν τα σάλια. Η αλήθεια όμως είναι πως το trailer ήταν αρκετά παραπλανητικό, καθώς εστίαζε στην δράση, προετοιμάζοντάς μας για ένα «θηλυκό John Wick», κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν ισχύει. Η ταινία βασίζεται σε ένα γκάνγκστερο-κουλτουριάρικο σενάριο με το cult στοιχείο να είναι αρκετά έντονο. Το μεγαλύτερο ποσοστό της όμως προσπαθεί να χτίσει ένα σενάριο μέσω έντονων διαλόγων, χωρίς όμως να καταφέρνει να αποφύγει τις κοιλιές στη ροή της, έχοντας έτσι αρκετά σημεία που ενδέχεται να σας προκαλέσουν χασμουρητά. Απ’την άλλη, η περιβόητη σκηνή στις σκάλες με τη συνεχόμενη λήψη, σε επιβραβεύει τρομερά με την ωμότητα και το ρεαλισμό της. Τη μισή αυτή σκηνή όμως την έχουμε δει στα preview που κυκλοφόρησαν, κάτι που σημαίνει ότι όσοι πάτε να δείτε κατευθείαν την ταινία, χωρίς να έχετε δει κάτι από πριν, θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για atomic blonde

 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται αρκετά στο soundtrack με κομμάτια που εντείνουν τη δράση ή την κουλτούρα (αναλόγως τη σκηνή), προσθέτοντας έτσι ένα πιο ανάλαφρο κλίμα ανάμεσα στις σκηνές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχουμε μια Charlize Theron με τα όλα της (μην ξεχνάμε ότι εκτός από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός) η οποία τελευταία προσαρμόζεται σε κάθε ρόλο. Είναι αψεγάδιαστη σε κάθε πλάνο και ψυχρή έχοντας μελετήσει τον χαρακτήρα απ’την κορφή ως τα νύχια. Εξίσου επιβλητικός στον χαρακτήρα του είναι και ο James McAvoy, αποτελώντας το αντίβαρο της Theron στην ταινία και η χημεία μεταξύ τους δείχνει να έχει πιάσει και με το παραπάνω. Οι υπόλοιποι είναι κυρίως συμπληρωματικοί αλλά μας παραδίδουν όλοι εξίσου ενδιαφέρουσες ερμηνείες με τους James Faulkner και Sofia Boutella να ξεχωρίζουν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για atomic blonde

 

Αν είστε τυχεροί και δεν έχετε δει κάποιο trailer, πολύ πιθανό το Atomic Blonde να σας αφήσει μια ευχάριστη επίγευση, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κοιτάξετε το ρολόι σε κάποιες στιγμές, καθώς τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα αν η διάρκεια ήταν κατά 15-20 λεπτά μικρότερη. Αυτό που σου μένει σίγουρα σαν θετικό πάντως, είναι η Charlize Theron.

 

Βαθμολογία: 2.5/5
Ηλίας Μιχαηλάκης

Φωτογραφίες & Βίντεο

2 βίντεο 1 φωτογραφία

Προβολές

Επίλεξε κινηματογράφο

  • Studio new star art cinema
  • Studio new star art cinema
  • Studio new star art cinema

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.